رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی درکشت و صنعت و گردشگری ماهور لرستان
پنجشنبه 11 ارديبهشت 1404 - 14:27:21

به گزارش تمدن لر، در مراسمی با حضور سرکار خانم انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، شاهرخی استاندار لرستان، فرمان پور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان و جمعی از مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست، رهاسازی گوزن های تکثیر و احیاء شده در مجموعه شرکت کشت و صنعت و گردشگری ماهور دشت یافته استان لرستان( شهرستان خرم آباد) در تاریخ یازدهم اردیبشهت ماه 1404 انجام شد.
کامران فرمان پور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در راستای اهمیت حفاظت مشارکتی و جلب‌ مشارکت عمومی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی در حفظ و احیا و توسعه‌ محیط‌زیست و استفاده بهینه از ظرفیت‌های بالقوه در استان با هدف نجات گونه های در خطر معرض انقراض از جمله گوزن زرد ایرانی که در زمان‌های گذشته خاستگاه ییلاق و قشلاق آن بین ببشه زارهای دز و کرخه خوزستان و لرستان بوده است . به همین دلیل مجدداً این قابلیت را برای استان تعریف کردیم.
فرمان پور با اشاره به اینکه پرورش گوزن‌های زرد مبتنی بر فرهنگ بومی مردم لرستان و شرایط طبیعی منطقه است بیان داشت: این مرکز بزرگترین سایت احیا و تکثیر گونه زرد گوزن زرد ایرانی توسط بخش خصوصی است که در محدوده‌ای بالغ بر 700 هکتار در مجموعه کشت و صنعت گردشگری ماهور دشت یافته خرم آباد با پوشش غنی از گونه‌های مختلف گیاهی صورت پذیرفته است. گوزن زرد ایرانی از نادرترین و با ارزش ترین گونه‌های گوزن دنیاست و جزء ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: با رهاسازی تعداد 17رأس گوزن زرد ایرانی در محدوده‌ 700 هکتاری انشالله شاهد افزایش قابل قبولی از جمعیت خواهیم بود و امید آن می‌رود که در آینده نزدیک به عنوان یک ذخیره گاه ژنتیکی برای کشور محسوب شود.
سید سعید شاهرخی استاندار لرستان نیز در این بازدید ضمن قدر دانی از حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در استان لرستان و مجموعه کشت و صنعت خرم آباد گفت: این طرح یک کار ابتکاری است و حسن این مجموعه این است که هم از ظرفیت‌های طبیعی و اقلیم منطقه و هم از تجربیات و دانش کارشناسان استفاد شده است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درخصوص بزرگترین مرکز خصوصی احیاء گوزن زرد ایرانی در شرکت کشت و صنعت و گردشگری دشت ماهور یافته خرم آباد گفت: استان لرستان ظرفیت‌های طبیعی عالی و مردم بسیار شریفی دارد و‌امیدواریم این مجموعه از لحاظ گردشگری و اقتصادی رهاورد‌های خوبی داشته باشد.
دکتر انصاری افزود: این طرح مبتنی بر فرهنگ و شرایط طبیعی منطقه است و سازمان حفاظت محیط زیست هم در بخش محیط زیست کمک‌های لازم را خواهد نمود.
وی ادامه داد: با توجه به اقدامی که همکاران ما در حوزه محیط زیست طبیعی انجام دادند این گوزن‌های زرد در حقیقت قابلیت انطباق و سازگاری با طبیعت را دارند.
انصاری اظهارداشت: گوزن‌های زرد پرورش داده شده می‌توانند و این امکان را دارند که بتوانند در طبیعت هم بقا پیدا کنند.
مجموعه گردشگری ماهور دشت یافته خرم آباد با وسعتی نزدیک به 2000 هزار هکتار در 12 کیلومتری شهرستان خرم آباد واقع شده است. محدوده اجرای پارک وحش در ضلع شمال و شرق این مجموعه واقع شده و به وسعت تقریبی حدود 700 هکتار شامل زیستگاه‌های طبیعی جنگلی، تپه ماهور با پوشش درختی غالب بلوط می‌باشد. با توجه به مطالعات می‌دانی و ارزیابی‌های بعمل آمده توسط متخصصین امر، این محدوده توان بالایی برای ایجاد پارک حیات وحش به صورت کاملاً طبیعی را دارا است.


http://tamadonlor.ir/fa/News/24642/رهاسازی-گونه-گوزن-زرد-ایرانی-درکشت-و-صنعت-و-گردشگری-ماهور-لرستان
بستن   چاپ