هور و مور وحوش در آتش و گوش ناشنوای مسئولان
دوشنبه 26 شهريور 1403 - 20:17:34

به گزارش تمدن لر به نقل از وسیم لرستان، دستمان تهی‌ست و غصه تنها نسخه‌ی درد بی‌درمانی است که به جان محیط زیست‌مان افتاده است و سرزمین‌مان را هر روز از این که هست، فقیرتر می‌کند، افسوس تنها واژه‌ای است که در این بحران خانمان‌سوز به ذهنم خطور می‌کند چراکه زاگرس در فصل گرما از شعله‌های بی‌رحم آتش، ضجه می‌زند و هزار بار افسوس دیگر که به اندازه‌ی فلاکت مردمانش تنهاست.
در بی‌توجهی مردم و مسئولان، آتش از جرقه‌ای شاید نامعلوم، شروع می‌شود و ناگهان بر دامن درختان بلوط چنگ می‌زند و دردناک‌ترین صحنه‌ها از سوختن درختان سبز تا تخم و جوجه‌ی پرندگان و حیات وحش به تصویر کشیده می‌شود.
هرسال با شروع فصل گرما، جان زاگرس طعمهٔ حریق می‌شود و بحث تکراری کمبود نیرو و امکانات مطرح است؛ هرچند اخیرا، عمدی بودن آتش‌‌سوزی و یا اختلاف بین روستائیان و برخی جوامع محلی به عنوان دلیل آتش‌سوزی‌ها بیان می‌شود تا سرپوشی بر سهل‌انگاری مسئولان باشد و سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی، هر یک مسئولیت را به گردن دیگری می‌اندازند، جلسات و مصوبات کاغذی در مدیریت بحران به صورت مقطعی و آنهم در زمان بروز حادثه به‌صورت ناقص اجرایی می‌شود و تجهیزات اطفای حریق دیر می‌رسد، مردم محلی جانشان را به خطر می‌اندازند و در پایان، نتیجه این سهل‌انگاری از بین رفتن جنگل و نیروی انسانی است. اما چرا نباید پیش از وقوع حریق تدابیر لازم اندیشیده شود و هشدارهای لازم به افراد مظنون داده شود و سوالاتی  که در ذهن مطالبه‌گر دوستداران محیط زیست بی‌پاسخ می‌ماند و جواب‌های قانع‌کننده‌ای دریافت نمی‌کنند!
این در حالیست که حسین میرزایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، دلیل 95درصد آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع استان را عامل انسانی عنوان می‌کند و می‌گوید: از ابتدای خرداد سال‌جاری تاکنون 4700 هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان، 166 بار دچار حریق شده‌اند. 
وی اضافه کرد: تاکنون 38 نفر از عوامل آتش‌سوزی‌های لرستان شناسایی و شش نفر از آنها دستگیر شد‌‌ه‌اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان ادامه داد: با پیگیری‌های سازمان منابع طبیعی، سازمان مدیریت بحران و استاندار لرستان در آتش‌سوزی‌های اخیر استان برای اولین بار از بالگرد ثابت برای اطفای حریق استفاده کردیم.
این مسئول از مردم لرستان خواست به‌ویژه در فصل تابستان نکات لازم را رعایت کنند تا کمتر شاهد حریق و خاکستر شدن جنگل‌ها و مراتع استان باشیم.
به هر روی، در طول سالیان متمادی ثابت شده که ما نه تنها در حوزه پیشگیری که در حوزه مقابله با آتش‌سوزی و دیگر بحران‌های فصلی همواره جزو استان‌های ضعیف هستیم و تا زمانی که عزمی برای فرهنگسازی و ارائه راهکارهای علمی و کارشناسی وجود ندارد، باید به انتظار نوشدارو نشست و هر روز شاهد شعله‌های آتش بر تن تب‌دار زاگرس بود و بر طبیعت مرده‌ مویه کرد.
نگارنده: سعیده خورشیدوند



http://tamadonlor.ir/fa/News/24709/هور-و-مور-وحوش-در-آتش-و-گوش-ناشنوای-مسئولان
بستن   چاپ