بیانیه مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک و راهبردی لرستان پیش از سفر رئیس جمهور به استان
دوشنبه 8 آذر 1400 - 23:37:02

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، متن بیانیه مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک و راهبردی لرستان به شرح زیر است:

  بسم الله الرحمن الرحیم

 خداوند سبحان را شاکریم که توفیق میزبانی از رئیس جمهور محترم حضرت آیت الله رئیسی و هیات دولت جهادی و انقلابی این بار نصیب استان لرستان شده است.  

با سلام و تحیات به استحضار  می رساند لرستان که از استان‌های مهم غرب کشور است و نقش حلقه اتصال میان مناطق غربی و جنوب غربی با مرکز کشور را ایفا می کند، با وجود دارا بودن ظرفیت‌های بالای کشاورزی، زیست محیطی، منابع آبی، صنعتی، معادن، گردشگری، اجتماعی و فرهنگی، نیروی انسانی جوان و متخصص متاسفانه در همه این حوزه‌ها با مشکلات اساسی مواجهه است به گونه‌ای که محرومیت و بیکاری دراین استان حرف اول را می‌زند. 

آنچه درحال حاضر  به عنوان محصول عملکرد اجرایی و راهبردهای غلط و توهمی مشاهده می شود، چیزی نیست به جز وعده های خطی، غیر عملیاتی است.

استان در شرایط کنونی به شدت نیازمند فعالیت‌های جهادی و فساد گریز از سوی نیروهای متخصص، دلسوز و مخلص است تا بتواند با پیاده سازی مدیریت علمی، اقتصاد و امنیتی در هم تنیده و کارآمد، پیشرفت محور و توسعه نگر و متناسب با ظرفیت، اولویت‌ها و نیاز استان به منصه ظهور برساند. 

در همین راستا به تازگی و به فاصله کوتاهی از آغاز به کار دولت سیزدهم مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک و راهبردی لرستان به همت متخصصان و کارشناسان، استادان دانشگاه، صاحب‌نظران، کارآفرینان و نخبگان استان آغاز به کار کرده است. 

هدف این مرکز
-  اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب 
- ساماندهی و تمرکز بر فعالیت های دانش بنیان
-  ارائه راهکارهای عملی و میدانی بر پایه پژوهش های علمی 
- ارائه مشاوره به نهادهای اجرایی و ایجاد بانک اطلاعاتی و اطلاع رسانی در موضوعات اساسی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی 
- تدوین سند تحول واقع‌بینانه و با قابلیت های اجرایی 
- اولویت بندی چگونگی تامین یا هدایت سرمایه برای تکمیل پروژه های ناتمام
-  تبیین سهم استان در تولید شغل و ارز آوری با توجه به ظرفیت ها 
- هم افزایی میان کارشناسان، متخصصان، نخبگان و مدیران اجرایی
- ارتقاء سطح مشارکت مردمی 
- عدالت محوری در تقسیم و توزیع امکانات کشور 
 و در نهایت رفع محرومیت، اشتغال زایی و بهبود کیفیت زندگی مردم  در استان است .

اینک که به برکت الطاف کریمانه حضرت حق، دور تازه ای از مدیریت در کشور آغاز شده است و با توجه به موضع گیری های قاطع و صادقانه حضرتعالی در تعهد به خدمتگزاری و مشی افتخارآمیز شما در رفع محرومیت و مبارزه با فساد

 امید است که با همکاری و همفکری نیروهای متخصص و متعهد و با بهره‌گیری از همه تجربیات گذشته  و تکیه بر داشته ها و ظرفیت ها و به همت دولت مردان در جهت ایجاد تحول وجهشی  اقتصادی استان گام‌های موثر برداشته شود. چراکه لرستان شایسته بهبود وضعیت ،
برای کاهش بحران های اقتصادی،اجتماعی ،فرهنگی وسیاسی می باشد.

 بخشی از مطالبات قاطبه مردم استان را به عرض می رسانیم: 

تکمیل پروژه نیروگاه «سد بختیاری» به عنوان بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان با شش واحد توربین به قدرت 250مگاوات می باشد که نقش قابل توجهی در ذخیره سازی و تطهیر آب خواهد داشت وباعث کنترل سیلاب های فصلی و بهبود شرایط ایمن در پایین دست خواهدشد.همچنین باعث رونق گرفتن اقتصاد کشاورزی استان خواهدشد لازم بذکر است دریاچه ای به طول 65کیلومتر در پشت این سد ایجاد شده و بستری برای ورزش های آبی ،وتوریسم ورزشی داخلی و خارجی خواهد بود، جاده دسترسی به این سد در استان لرستان است و در حوزه سرزمینی این استان قرار دارد که تاکنون فقط 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در صورت تکمیل می تواند بیش از 1500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده و با توجه به اینکه در نوار گردشگری آثار باستانی ، طبیعی و فرهنگی قرار دارد ، با تبدیل شدن به یک منطقه توریستی می‌تواند با ایجاد 15 هزار شغل مستقیم و 10 هزار شغل غیرمستقیم بخش عمده ای از مشکلات بیکاری در استان را حل کند. 

«راه آهن» استان یکی دیگر از مطالبات مهم است که به مثابه شریان های ارتباطی عمل می کند و پیشرفت این پروژه مستلزم همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط و رایزنی با وزارتخانه های مربوطه است، که لازم است دولت محترم بر پیگیری و تسریع در امورات آن اهتمام داشته باشد وبستر ایجاد بندر خشک در استان را در پی خواهد داشت.لازم بذکر است لرستان بلحاظ داشتن شاخص های پدافند غیر عامل ،پتانسیل ایجاد این بندر را دارد.

انتقال« آب» لرستان جهت صنایع استان های کویری یک خطای استراتژیک است که می تواند تبعات امنیتی جبران ناپذیر به دنبال داشته باشد خروج 23 مترمکعب درثانیه  آب از استان برای تامین آب شرب  14  میلیون نفر کافی است. واین مسأله منجر به خشک شدن بسیاری از اراضی کشاورزی و زیانهای جبران ناپذیر به کشاورزان استان شده است همچنین سهم لرستان از بیش از 12 میلیارد مترمکعب آب که بصورت روان آب از استان عبور می کند و تاکنون حاصلی برای استان نداشته است . کلیه اراضی کشاورزی لرستان 800هزار هکتار می باشد که فقط 23درصد انها آبی و 67درصد بصورت کشت دیم می شودو با توجه به خشکسالی های بی سابقه اخیر پیگیری حقابه استان امری اجتناب‌ناپذیر و حیاتی و امنیتی است . 

ایجاد «بندر خشک» در لرستان که منجر به تجمع و توزیع کالاها ، بهبود زیرساخت های مرتبط با حمل و نقل ،بهبود فرصت های مالی و اقتصادی استان ، ایجاد 10 هزار شغل ،  توسعه پایدار استان ، افزایش ارزش افزوده برای واحدهای اقتصادی و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ممانعت از مهاجرت بیش از 12 هزار نفر در سال از استان خواهد شد. 

تسریع روند «آزادسازی قلعه فلک الافلاک» به عنوان پایدارترین اثر باستانی دوره ساسانیان که می‌تواند چهارمین موزه ملی کشور باشد.  مکاتبات آزادسازی حریم این قلعه مربوط به دهه 70 است که علیرغم دستور رهبری ، مصوبات مجلس شورای اسلامی و سفرهای تمامی هیات دولت ها به استان ، همچنان حل نشده است،زیراباازاد سازی حریم قلعه سازمان جهانی یونسکو تامین اعتبار ،حفاظت تعمیر و نگهداری این اثر را بعهده گرفته وباعث ایجاد اشتغال  در استان نیز خواهدشد.

 «توریسم وگردشگری» لرستان بعنوان یکی از معدود استانهایی که پتانسیل توریسم و گردشگری در بخش های  باستانی ،تاریخی و طبیعی را باهم دارد ولی تا کنون حداقل بهره مندی اقتصادی از این پتانسیل بعمل آمده است.

مرکز مطالعات راهبردی و استراتژیک استان لرستان در کمال خرسندی حمایت قاطع خود را از برنامه های دولت جهادی و انقلابی در جهت رفع محرومیت ها و ایجاد جهش در استان اعلام می‌دارد.

 محمد کریم خورشیدوند 
مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک و راهبردی لرستان


http://tamadonlor.ir/fa/News/14619/بیانیه-مرکز-مطالعات-و-تحقیقات-استراتژیک-و-راهبردی-لرستان-پیش-از-سفر-رئیس-جمهور-به-استان
بستن   چاپ