از شهرداری منطقه 4 خرم آباد چه خبر!!؟
شنبه 11 تير 1401 - 15:59:21

پایگاه خبری تمدن لر-یادداشت-میرحسین شیخی بهاروند/ کارشناس ارشدروابط بین الملل- روند رو به رشد شهر نشینی در دهه‌های اخیر، همگام با مهاجرت‌های شدید روستا- شهری و همزمان با سیر تحولات اقتصادی - اجتماعی و سیاسی از مهم ترین عوامل ایجاد الگوی نظام نامتوازن شهری در ایران بوده که می‌توان ریشه آن را در نحوه توزیع منابع در سطح این مناطق جستجو کرد. منطقه زاگرس شامل استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان و همدان، با مسائلی همچون مهاجرت شدید روستا - شهری، پراکندگی سکونتگاهها و نارسایی توزیع تأسیسات و تجهیزات زیربنایی، عدم یکپارچگی فضایی و عدم وجود سلسله مراتب سکونتگاهی منظم و کارآمد دست به گریبان است. نتیجه این پیامد از نامناسب بودن توزیع جمعیت و تفاوت از سطح برخورداری شهرهااز امکانات زیربنایی شهری دارد. شهر خرم آباد بعنوان پرجمعیت ترین شهر لرنشین ایران با جمعیتی بیش از نیم میلیون نفر هم از این نارسایی رنج می برد .نگاهی به توزیع امکانات هرچند حداقل در سه منطقه شهرداری  نشان میدهد سزانه فضای سبز و آسفالت معابر و دسترسی به مراکز اداری و فرهنگی و تفریحی به گونه ای عادلانه توزیع نشده اند به نحوی که منطقه یک  شهرداری سرانه ای به مراتب بالاتر از دو منطقه دیگر دارد. دراین اطلاع رسانی هدف آماردهی دقیق کمی امکانات شهری نیست چرا که بر هر شهروند خرم آبادی مبرهن است که امکانات شمال و منطقه یک قابل قیاس با سایر مناطق شهری نیست.سخن از ایجاد مناطق دیگر شهرداری برای رسیدن به توسعه متوازن شهری خرم آباد است.چرا مسکن مهر همچنان جزء منطقه شهری نیست و چرا مناطق روستایی چسبیده به شهر که کاربری روستایی و کشاورزی خود را از دست داده و در آینده جزء لاینفک شهر میشوند برای آنها چاره اندیشی نمیشود.مناطقی  همچون پشته جزایری ده محسن و قلعه سنگی و چند روستای دیگر همه نوعی سطوح غیررسمی شهری را تجربه میکنند ولی شهرداری خرم آباد در خوابی عمیق فرو رفته است.

شهردار خرم آباد در سال 94 از ایجاد شهرداری منطقه 4 در ماسور خبرداده بود ولی با گذشت 7سال هنچنان خبری از منطقه 4 نیست.شهردارانی مانند عیدی بیرانوند و رشیدی و ... همه دم از افزایش مناطق شهرداری زدند و رفتند و اتفاقی هم نیفتاد!!

سخن با اهالی شورای شهر و شهرداری و مدیرکل امورشهری استانداری لرستان است که اگر میخواهیم خرم آباد به چرخه خرمی و آبادانی دهه های گذشته برگردد با این سطح امکانات و توزیع آن راه به جایی نخواهیم برد! چگونه در شهرمجاور در همین استان خودمان بدون دردسر یک منطقه شهرداری ایجاد میگردد و شهر به سه منطقه شهرداری تبدیل میشود  بعد خرم آبادی که هم جمعیت بیشتر و هم وسعت بیشتری دارد و قرار است شهرجدیدی در اطراف آن ایجاد شود آن هم با سه منطقه شهرداری اداره شود!!

چرا منطقه 4 خرم آباد به باد فراموشی سپرده شده است؟ چرا نباید شهر ما به سمت منافع کلانشهرشدن پیش برود؟ چرا از اضافه شدن روستاهای اطراف شهر که سکونتگاههای غیررسمی شهری شده اند ترس در دل اهالی شورای شهر و شهرداری افتاده است؟بالاخره دیر یا زود آنها به شهر ملحق خواهند شد آن وقت کوله بار مشکلات دیرجنبیدن شورای شهر و استانداری گریبان شهرداری خرم آباد را خواهد گرفت!

در شهر کرمانشاه قیل از کلانشهر شدن فقط 6 منطقه وجود داشت که با تصویب کلانشهری یه یکباره 4 منطقه دیگر ایجاد شد و هم اکنون کیفیت خدمات شهری در این شهر بسیار افزایش یافته است و در شهری مثل ماهشهر با جمعیت 200 هزاز 3 منطقه و یا نجف آباد با جمعیت 350 هزار 5 منطقه شهرداری وجود دارد.

مطالبه گری امری اجتناب ناپذیر است و اهالی این شهر حق خود می دانند که بدانند ایراد کار چیست و کجای کار میلنگد ؟

اگر شهرداری خرم آباد به این موضوع بی توجه است، اهالی مطبوعات و رسانه ای  پای کار هستند تا این مهم به سرانجام برسد.

بی شک رسانه ها و اهالی دلسوز این شهر حق خود می دانند که اگر شهردار وقت وعده ای امیدوار کننده بر زبان آورد تا تحقق آن از هیچ کوششی دریغ ننمایند و دل در گرو آرزوهای مردم این دیار نهند.

 



http://tamadonlor.ir/fa/News/17411/از-شهرداری-منطقه-4-خرم-آباد-چه-خبر؟
بستن   چاپ