آخرین مطالب

توصیه های پلیس لرستان در پیشگیری از کیف قاپی اجتماعی

توصیه های پلیس لرستان در پیشگیری از کیف قاپی

  بزرگنمایی:

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، رئیس پلیس پیشگیری استان لرستان توصیه کرد: با بررسی پرونده ها نشان می دهد که سارقان کیف قاپ و جیب بر معمولاً با برنامه ریزی مناسب و برآورد وضعیت مکان و زمان. و اطمینان از عدم حضور ماموران در فرصتی مناسب مبادرت به انجام عمل مجرمانه خود می نمایند.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پلیس،سرهنگ "سعید بارانی " با توصیه به شهروندان اظهار داشت: با بررسی پرونده ها نشان می دهد که سارقان کیف قاپ و جیب بر معمولا با برنامه ریزی مناسب و برآورد وضعیت مکان و زمان و اطمینان از عدم حضور ماموران در فرصتی مناسب مبادرت به انجام عمل مجرمانه خود می نمایند، پایین بودن هزینه جرم ، سهل الوصول بودن زمینه های ارتکاب باعث روی آوردن جوانان بیکار ، ولگرد و شرور به ارتکاب اینگونه جرائم شده است .

چون پدیده سرقت در کلیه جوامع بشری با آداب ، سنن، مذاهب فرهنگ سازی متنوع همواره در تضاد بوده و توقع مردم از ناجا ، اتخاذ تمهیدات و تدابیر لازم در جهت پیشگیری و مقابله با این معضل اجتماعی و ایجاد محیط و فضائی ناامن برای اینگونه سارقان است و گزارش های واصله مبین این است که 95درصد سارقان مرد و 5 درصد از آنان زن هستند و عواملی مانند بیکاری، تورم، اعتیاد، ضعف ایمان، عدم توجه به توصیه ها هشدار ها ی پلیسی ،عدم کنترل مجرمان حرفه ای و سابقه دار پس از آزادی از زندان ، عدم برخورد قاطع مقامات قضایی با بزه کاران در وقوع اینگونه سرقت ها که سرقت های توام با خشونت تلقی می شود تاثیر بسزایی دارند.

جهت پیشگیری از وقوع سرقت های مذکور و کاهش آن عواملی متعددی از قبیل تامین نیروی انسانی جهت پوشش انتظامی با توجه به گستردگی جمعیت ، جغرافیای جرم، افزایش هزینه های جرم، کاهش و تقلیل فرصت های مجرمانه با آگاه سازی عمومی و هشدار های پلیس تاثیر گذار هستند که شایسته است در سال پیشگیری از جرم سرقت، با تشدید اقدامات گذشته ، کلیه پلیس های تخصصی با محوریت پلیس پیشگیری و متمرکز کردن توان مدیریتی تمهیدات ویژه ای را اتخاذ و اجرا نمایند تا شاهد کاهش آمار کیف قاپی و جیب بری باشیم .

1- شگردهای متداول کیف قاپی و انواع ربایش با روش قاپ زنی:

الف – گردنبند قاپی که سارقان به صورت زوجی یا انفرادی اقدام به سرقت و اغلب از بانوان و کودکان می نمایند.

ب- سرقت اموال (کیف و وجه) از داخل اتومبیل در حضور مالک که به صورت اتفاقی در صورتی که اموال در معرض دید باشند و یا به صورت برنامه ریزی شده و اغلب در تقاطع ها و پشت چراغ قرمز صورت می گیرد .

پ- سرقت وجه نقد و چک مسافرتی از داخل بانک ها که در این شیوه سارقان وارد بانک ها شده و در فرصت مناسب چک و وجوه نقد را از روی پیشخوان بانک قاپیده و با موتور سیکلت متواری می شوند .

ت- سرقت به روش پنچر کردن اتومبیل ها که در این شیوه سارقان در فرصت مناسب خودروی مالباخته را در مسیر پنچر کرده و در زمان تعویض لاستیک اقدام به سرقت کیف و یا وسایل وی از داخل اتومبیل کرده و متواری می شوند .

ث- روش جدید دیگر اینکه سارقان با آلوده کردن عمدی کت سوژه با موادی از قبیل تخم مرغ یا بیسکویت در زمانی که سوژه کت محتوی وجوه را از تن بیرون آورده اقدام به قاپیدن کیف وی کرده و متواری می شوند .

ج- سرقت و کیف قاپی با خودرو که سارقان با مخدوش کردن و ناخوانا کردن پلاک اتومبیل خود اغلب کیف بانوان را قاپیده و سپس با اتومبیل متواری می شوند .

ه- سرقت از مغازه ها که سارقان به بهانه خرید موبایل یا طلا و... وارد مغازه شده و در فرصت مناسب اقدام به قاپیدن اموال کرده و با موتورسیکلت متواری می شوند .

2- عوامل تاثیرگذار بر وقوع سرقت ها:

عوامل زمینه ای : عواملی هستند که بستر ساز تغییرات در وقوع ، کشف و کیفیت جرم هستند که به آنها بشرح مندرج در ذیل اشاره می شود :

الف- فقر ، تورم و بیکاری و وجود فرصت های نابرابر و بهره مندی تبعیض آمیز اقشار و گروه ها از فرصت ها .

ب- اعتیاد پدیده ای جرم زا بوده که از هم پاشیدگی کانون خانواده ها و بی سرپرستی زنان و انحرافات عدیده و رشد و تربیت ناصحیح فرزندان و بروز ناهنجاری های رفتاری در آنان و نیز سرقت به منظور تامین هزینه اعتیاد از حداقل پیامد های این پدیده شوم است .

ج- توزیع نابرابر ثروت در جامعه و امید نداشتن اکثر جوانان به آینده ای روشن و امید بخش که بعضی از آنان به خاطر ضعف اعتقادات به سرقت روی می آورند .

د- افزایش بی رویه روانگردان ها و مواد مخدر صنعتی که باعث گرایش جوانان به سرقت شده تا بتوانند مواد مصرفی خود را تامین نمایند .

هنگام دریافت پول از بانــک حرکات اطرافیان خود به ویژه راکبین موتورسیکلت ها را در داخل و خارج بانک ، دقیقاً زیر نظر بگیرد


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی درکشت و صنعت و گردشگری ماهور لرستان

حفاظت از جنگل های بلوط در لرستان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار است

واسپاری نشریات محلی لرستان به کتابخانه ملی ایران

اجرای بیش از 300 ویژه‌برنامه هفته عقیدتی سیاسی سپاه در لرستان

قاچاقچیان کالا در لرستان بیش از 10 میلیارد ریال جریمه شدند

خدمات بهداشت حرفه‌ای به 17 هزار کارگاه در لرستان ارائه شد

تقدیر مدیرکل بنیاد شهید لرستان از مدیر بانک سپه به پاس یک سال همراهی و همکاری این بانک در حوزه تسهیلات اشتغال‌زایی

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل ارشاد لرستان معرفی شد

فراخوان اهدای خون در لرستان

تأکید استاندار لرستان بر تأمین فوری ساختمان مناسب برای بنیاد ایران‌شناسی شعبه استان

فعالیت 14 حوزه علمیه خواهران در سطح استان لرستان /تحصیل یک هزار و 26 طلبه در این حوزه ها

9 معلم نمونه لرستان به مرحله کشوری راه یافتند

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان ابقاء شد

یک لرستانی عضو هیات مدیره انتشارات علمی و فرهنگی تامین اجتماعی کشور شد

ایجاد شفافیت در اولویت برنامه های هئیت مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان لرستان

تلاش برای توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی لرستان

کشف 12 فقره سرقت در خرم‌آباد

تبیین سیاست‌ها و اولویت‌های کلان آموزش و پرورش استان

درخشش بانوی فرهنگی لرستانی در جشنواره سراسری "تدریس ماهرانه" جمعیت هلال احمر

پرداخت سه هزار و 800 میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان لرستان

مجوز ماده 23 سد "ماربره" دورود صادر شد

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در سایت کشت و صنعت

درخشش هنرمندان لرستانی حاصل اتحاد بین هنرمندان و هم‌افزایی سازمان‌های فرهنگی استان است

هنرمندان واقعیت‌های دفاع مقدس را به تصویر بکشند

لزوم توجه بیشتر به هنرمندان لرستان

نشست راهبردی در عالی‌ترین سطح؛ لرستان در آستانه جهش

اولین بازارچه میوه و تره‌بار خرم‌آباد راه‌اندازی شد

انتقال خون لرستان دو رتبه نخست کشوری را کسب کرد/بانوان لرستانی پرچمدار اهدای خون کشور

گامی بلند در حمایت از بیماران سرطانی / حمایت موسسه امدادگران عاشورا از 800 بیمار سرطانی در لرستان

دستگاه‌های اجرایی لرستان حق واگذاری آگهی دولتی به افراد ذی‌نفع را ندارند

تأکید مسئول بسیج رسانه لرستان بر هم‌افزایی و برنامه‌محوری خانه مطبوعات

همایش روز ملی آرد و نان در لرستان با تجلیل از نانوایان و گندمکاران برتر +تصاویر

ضرورت ترویج مصرف نان کامل و کاهش ضایعات گندم

پرداخت کامل مطالبات کشاورزان لرستانی

17 تن شکر خارج از شبکه توزیع در بروجرد کشف شد

کشف و ضبط 45 هزار لیتر سوخت یارانه‌ای در استان لرستان

مدرسه مجازی استان تا مهرماه راه‌اندازی می‌شود

کشف 50 ماینر غیرمجاز در لرستان

ایجاد زنجیره مهارت‌آموزی با هدف توسعه اشتغال در بین جوانان و مهارت افزایی کارگران در لرستان

پرداخت بیش از 37 هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک کشاورزی استان لرستان در سال 1403

عذرخواهی شهردار خرم‌‌آباد از مردم/ تمام معابر مشکل‌دار امسال آسفالت می‌شوند

هادیان سیاسی نقش مهمی در جهاد تبیین، روشنگری در جامعه دارند

هنرمند لرستانی برگزیده مسابقه خوشنویسی خط عربی «الرقیم» کشور قطر شد

کشف 15 دستگاه ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد؛ پاداش برای گزارش‌های مردمی

فعالیت‌های پنج‌گانه نهاد بین‌المللی صلح و سازش، اتحاد عدالت اجتماعی کشور/ عضویت 500 لرستانی در این نهاد

دکتر احمد بهاروندی مسئول سازماندهی شورای سفیران نهاد صلح و سازش در لرستان شد

عبدی ناجی فوتبال لرستان/ فرشته نجات فوتبال لرستان ستودنی است

برد خانگی خیبر مقابل نساجی؛ لرتباران بقا در لیگ برتر را جشن گرفتند

هنر در لرستان رویکردی فلسفی به هستی است