بزرگنمایی:
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان گفت: ، تاکنون پژوهشهای باستانشناسی و میدانی بهعملآمده که بیش از ۱۰۰ معماری دست کند در استان شناسایی و ۵۴ اثر از آنها مستندنگاری شده است.
به گزارش تمدن لر، چهارمین همایش بین اللملی «دست کند» از امروز تا 24 آبان و با حضور 70 شرکتکننده در سطح ملی و بینالمللی در خرم آباد درحال برگزاریست.
عطا حسن پور مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان با اشاره به ارسال 21 مقاله به دبیرخانه این همایش افزود: علاوه بر محققان داخلی ، پژوهشگرانی از کشورهای سوئیس، فرانسه و ایتالیا مقالات و جدیدترین پژوهشهای خود را در خصوص معماری دستکند ارائه میکنند.
وی، تصریح کرد: این همایش با محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست کند، تجارب و حفاظت از معماری دست کند و با شعار «تابآوری در برابر مخاطرات، تغییر اقلیمی و بلایا» در اتاق بازرگانی خرمآباد در حال برگزاری است.
حسنپور، اضافه کرد: باتوجهبه اینکه لرستان یکی از قطبهای معماری دست کند ایران محسوب میشود، تاکنون پژوهشهای باستانشناسی و میدانی بهعملآمده که بیش از 100 معماری دست کند در استان شناسایی و 54 اثر از آنها مستندنگاری شده است.
وی با اشاره به حضور رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور، رئیس پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی کشور، پژوهشگران داخلی و خارجی و استاندار لرستان در چهارمین همایش بینالمللی، اظهار کرد: این همایش با همکاری صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور، دانشگاه هنر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تهران، دانشگاه لرستان، ایکوموس ایران و با همکاری اتاق بازرگانی خرمآباد برگزار میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان، افزود: در پایان این همایش، کتاب مجموعهمقالات منتشر خواهد شد.