آخرین مطالب

رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی درکشت و صنعت و گردشگری ماهور لرستان اجتماعی

رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی درکشت و صنعت و گردشگری ماهور لرستان

  بزرگنمایی:
بزرگترین پروژه رهاسازی گونه شاخص و بومی گوزن زرد ایرانی پروژه «تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی» در مجموعه خصوصی شرکت کشت و صنعت و گردشگری ماهور دشت یافته استان لرستان ( شهرستان خرم آباد) با حضور سرکار خانم دکتر انصاری معاون محترم رئیس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشورانجام شد.

به گزارش تمدن لر، در مراسمی با حضور سرکار خانم انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، شاهرخی استاندار لرستان، فرمان پور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان و جمعی از مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست، رهاسازی گوزن های تکثیر و احیاء شده در مجموعه شرکت کشت و صنعت و گردشگری ماهور دشت یافته استان لرستان( شهرستان خرم آباد) در تاریخ یازدهم اردیبشهت ماه 1404 انجام شد.
کامران فرمان پور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در راستای اهمیت حفاظت مشارکتی و جلب‌ مشارکت عمومی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی در حفظ و احیا و توسعه‌ محیط‌زیست و استفاده بهینه از ظرفیت‌های بالقوه در استان با هدف نجات گونه های در خطر معرض انقراض از جمله گوزن زرد ایرانی که در زمان‌های گذشته خاستگاه ییلاق و قشلاق آن بین ببشه زارهای دز و کرخه خوزستان و لرستان بوده است . به همین دلیل مجدداً این قابلیت را برای استان تعریف کردیم.
فرمان پور با اشاره به اینکه پرورش گوزن‌های زرد مبتنی بر فرهنگ بومی مردم لرستان و شرایط طبیعی منطقه است بیان داشت: این مرکز بزرگترین سایت احیا و تکثیر گونه زرد گوزن زرد ایرانی توسط بخش خصوصی است که در محدوده‌ای بالغ بر 700 هکتار در مجموعه کشت و صنعت گردشگری ماهور دشت یافته خرم آباد با پوشش غنی از گونه‌های مختلف گیاهی صورت پذیرفته است. گوزن زرد ایرانی از نادرترین و با ارزش ترین گونه‌های گوزن دنیاست و جزء ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: با رهاسازی تعداد 17رأس گوزن زرد ایرانی در محدوده‌ 700 هکتاری انشالله شاهد افزایش قابل قبولی از جمعیت خواهیم بود و امید آن می‌رود که در آینده نزدیک به عنوان یک ذخیره گاه ژنتیکی برای کشور محسوب شود.
سید سعید شاهرخی استاندار لرستان نیز در این بازدید ضمن قدر دانی از حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در استان لرستان و مجموعه کشت و صنعت خرم آباد گفت: این طرح یک کار ابتکاری است و حسن این مجموعه این است که هم از ظرفیت‌های طبیعی و اقلیم منطقه و هم از تجربیات و دانش کارشناسان استفاد شده است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درخصوص بزرگترین مرکز خصوصی احیاء گوزن زرد ایرانی در شرکت کشت و صنعت و گردشگری دشت ماهور یافته خرم آباد گفت: استان لرستان ظرفیت‌های طبیعی عالی و مردم بسیار شریفی دارد و‌امیدواریم این مجموعه از لحاظ گردشگری و اقتصادی رهاورد‌های خوبی داشته باشد.
دکتر انصاری افزود: این طرح مبتنی بر فرهنگ و شرایط طبیعی منطقه است و سازمان حفاظت محیط زیست هم در بخش محیط زیست کمک‌های لازم را خواهد نمود.
وی ادامه داد: با توجه به اقدامی که همکاران ما در حوزه محیط زیست طبیعی انجام دادند این گوزن‌های زرد در حقیقت قابلیت انطباق و سازگاری با طبیعت را دارند.
انصاری اظهارداشت: گوزن‌های زرد پرورش داده شده می‌توانند و این امکان را دارند که بتوانند در طبیعت هم بقا پیدا کنند.
مجموعه گردشگری ماهور دشت یافته خرم آباد با وسعتی نزدیک به 2000 هزار هکتار در 12 کیلومتری شهرستان خرم آباد واقع شده است. محدوده اجرای پارک وحش در ضلع شمال و شرق این مجموعه واقع شده و به وسعت تقریبی حدود 700 هکتار شامل زیستگاه‌های طبیعی جنگلی، تپه ماهور با پوشش درختی غالب بلوط می‌باشد. با توجه به مطالعات می‌دانی و ارزیابی‌های بعمل آمده توسط متخصصین امر، این محدوده توان بالایی برای ایجاد پارک حیات وحش به صورت کاملاً طبیعی را دارا است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

«کشت و صنعت ماهور دشت‌یافته»؛ دومین شهرک صنعتی غیردولتی لرستان وارد مرحله بهره‌برداری شد

انسجام ملی، مقاومت ملی، کارآمدی و سرمایه اجتماعی؛ چهار راهبرد دولت برای عبور از شرایط سخت است/ توسعه لرستان وارد ریل جدیدی شده است/ دولت این استان را فراموش نخواهد کرد

31 شهریور؛ فرصت مشارکت در ساختن آینده لرستان با «نشان‌دار کردن مالیات»

کسب رتبه اول شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان در طرح مهتاب

پیش‌بینی تولید 35 هزار تن گوجه‌فرنگی در لرستان

قبولی 128 دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد در مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی

تخلیه قلعه فلک و افلاک ، دغدغه‌ی سردار شهید سلامی بود

اراده شهردار جوان و با انگیزه خرم‌آباد، برای تحول چهره شهر ستودنی است

هشدار رهاسازی آب از سدهای ایوشان و تاج امیر لرستان

پلمب آسانسور ناایمن مجتمع پزشکی در خرم‌آباد

جریمه 10 میلیارد ریالی قاچاقچی دام در پلدختر

هشدار دادستان مرکز لرستان در خصوص رعایت حجاب

پوشش رایگان بیمه سلامت برای دهک‌های اول تا پنجم در لرستان

سخنگوی سپاه: رسانه‌ یکی از ابزارهای اصلی جنگ ترکیبی است

پل شهدای اقتدار خرم‌آباد آماده بهره‌برداری است

آغاز مسابقه میدان یار گروه های مردمی لرستان

رسانه‌های لرستان در خط مقدم جهاد تبیین و روایتگری ایستادند

46 طرح مخابراتی به ارزش 787 میلیارد تومان در لرستان آماده بهره‌برداری است

بهره‌برداری از 36 میلیارد تومان پروژه منابع طبیعی لرستان همزمان با هفته دولت

کشف 110 کیلوگرم موادمخدر در لرستان

لرستان، میزبان 740هزار کلنی زنبور عسل

770 میلیارد پروژه کشاورزی در لرستان افتتاح می‌شود

43 روستای لرستان در هفته دولت آبرسانی می‌شود

واگذاری 120 سامانه خورشیدی به عشایر لرستان

آغاز رقابت بیش از 33 هزار داوطلب لرستانی در آزمون سراسری 1405

افتتاح ایستگاه پمپاژ آب اسماعیل‌آباد دلفان لرستان

آغاز پانزدهمین مرحله واکسیناسیون طیور بومی ،گامی بلند در راستای کمک به معیشت روستائیان

برداشت انجیر سیاه از انجیرستان های لرستان

اجرای طرح خانه امید برای خانه دار شدن کارگران واحدهای صنعتی و معدنی لرستان

اتصال 179 مدرسه لرستان به شبکه پرسرعت فیبر نوری

انتصاب رئیس کل جدید دادگستری لرستان

برج‌های دوقلو خرم‌آباد در مسیر تعیین تکلیف؛ شهرداری آماده جذب سرمایه‌گذار شد

پرداخت 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات در یک سال

آزمایشگاه تخصصی سیلندرهای فولادی در الیگودرز بهره‌برداری شد

تولید 25 درصد لباس فرم دانش‌آموزان لرستان در هنرستان ها

تداوم طرح ملی کشاورزی حفاظتی در لرستان؛ کشت گندم در دو قطعه مقایسه‌ای

اجلاس رؤسای آموزش و پرورش کشور در لرستان+فیلم

توقیف 57 وسیله نقلیه حادثه ساز در خرم‌آباد

پیام مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان به مناسبت سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی

دستگیری قاتل سه جوان معمولانی در لرستان

711 میلیارد تومان مالیات برای پروژه‌های اولویت‌دار لرستان نشان‌دار شد

کاهش ترافیک مرکز شهر خرم‌آباد با پل‌های قاضی و افلاک

پل قاضی خرم‌آباد تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود

کشف 8 مورد جعل علامت استاندارد بر روی کالاها در لرستان / انجام یک هزار و 200 مورد بازرسی از واحدهای صنفی لرستان

مشکلات فرهنگی مهم ترین عامل کمبود اهدا عضو در استان است

گزارشگر بومی در حاشیه، مهمان یزدی در میکروفون

گردش حساب پتروشیمی باید در استان متمرکز شود

846 پروژه در هفته دولت افتتاح و کلنگ زنی می‌شود

شناسایی بیش از 14 هزار بیمه‌شده جدید در لرستان

تمدید انتقالی 605 معلم بومی در لرستان