آخرین مطالب

مبارزه در رینگ یا دفاع از قلعه؟ یادداشت

مبارزه در رینگ یا دفاع از قلعه؟

  بزرگنمایی:
یادداشت: بهزاد مومنی مقدم

سرانجام و پس از چند دهه خصومت میان ایران و اسرائیل در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای، جنگ تمام‌عیار نظامی وقابل پیش‌بینی رخ داد و طرفین در نبردی دوازده روزه که فراز و فرودها و پیچیدگی‌های فراوانی داشت به صورت مستقیم و با ابزار‌های جنگی خود، یکدیگر را مورد تهاجم قرار دادند.


در این نبرد رژیم صهیونیستی مطابق با دکترین نظامی خود که بارها از آن بهره برده است، با استفاده از اصل غافلگیری و در زمانی که کمتر کسی آن را پیش‌بینی می‌کرد، در حین مذاکرات میان ایران و آمریکا به کشورمان حمله کرد و در همان روز اول دستاوردهای مد نظر خود را به دست آورد.

واقعیت این است که اسرائیل تمام اندوخته سال‌ها برنامه‌ریزی خود و حامیانش در زمینه‌های جاسوسی، نظامی، نفوذ، تکنولوژی، رسانه‌ و... را در مدت کوتاهی به میدان آورد تا ظرف مدت چند روز نظام سیاسی ایران را به مانند آنچه که در سوریه اتفاق افتاد دچار فروپاشی نماید.

امـا در یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخ این سرزمین، ملّت ایران یک‌دل و یک‌صدا با تمسک به کلیدواژه‌ای به نام «وطن» با یکدیگر متحد شدند تا زنجیره برنامه‌ریزی دشمن را از هم بگسلند و مانع از تکرار حوادث تلخی همچون حمله مغول و اشغال کشور در دو جنگ جهانی شوند.

عظمت اتحاد ملّت ایران در دفاع از میهن آنجا مشخص می‌شود که بدانیم ما در این جنگ نه با اسرائیل؛ بلکه با شبکه‌ای از کشورها و سازمان‌های اطلاعاتی و نظامی دنیا جنگیدیم و تنها با اتکا به ظرفیت‌های درونی خود توانستیم در برابر این برنامه‌ریزی دقیق و هجوم همه‌جانبه تاب بیاوریم.
آنچه مسلم است از منظر معادلات فنی و مادی، ایران هم در میدان نظامی و هم در عرصه رسانه با انبوهی از مخالفان و دشمنان دست و پنجه نرم می‌کند و این تقابل عرصه نابرابری است که می‌توان آن را به رینگ مبارزه‌ای تشبیه نمود که در یک طرفش انبوهی از مبارزان قدرتمند صف‌آرایی کرده و در سوی دیگرش مبارزی تنها و بدون هرگونه پشتوانه ایستاده است.

لیکن باید توجه داشت که تصویر «مبارزی در رینگ» گویای وضعیت امروز کشور ما در این تقابل همه‌جانبه نیست. چرا که «ایران» با تمامی ابعاد، عناصر و مولفه‌هایش حکم قلعه‌ای را دارد که فرزندان مبارزش در پناه آن با دشمن در جنگند و مادامی که ارکان این قلعه مستحکم پابرجا مانده و دیوارها و برج‌هایش فرو نریخته باشد، مردمش از گزند دشمنان در امان خواهند بود و احترام کشورهای جهان را به خود جلب خواهند کرد.

باید قبول کنیم که سال‌ها نادیده‌گیری علقه‌های ایران‌دوستانه، سیاست اشتباهی بوده است که روز به روز مردم را از حاکمیت دور کرده است. باید بپذیریم مردم مهمترین سرمایه این سرزمین هستند که هرگونه بی‌توجهی و نادیده‌گیری آنان ثمره‌ای جز عقیم ماندن سیاست‌های ریز و درشت حاکمیت ندارد. باید بدانیم که ایران و مردمش قلعه مستحکمی هستند که اگر آن را از دست دهیم در رینگ مبارزه‌ای نابرابر چنان شکست خواهیم خورد که تا سده‌ها از ایران و ایرانی اثری در تاریخ باقی نخواهد ماند.

این همان قدرت عظیمی است که سال‌هاست به دلیل سیاست‌های غلط از آن چشم پوشیده‌ایم و در هزارتوی ناکارآمدی‌ها، دگم‌اندیشی‌ها و بازی‌های سیاسی آن را رها کرده‌ و نتوانسته‌ایم از آن در جهت حل مشکلات عمیق و ریشه‌دار جامعه‌ استفاده کنیم.

و اینک نهاد حاکمیت که در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخ این سرزمین، عظمت و قدرت ملّت ایران را درک کرد و آن را پشتیبان خود در برخورد با دشمن متجاوز دید، وظیفه بسیار سنگینی بر دوش دارد تا با پاسداشت اتحاد ایجاد شده حول محور وطن، نهایت بهره را در جهت حفظ سرمایه عظیم اجتماعی و حل مشکلات جامعه در سایه وحدت و هم‌دلی بکار گیرد و با بازگشت به خواست و اراده این مردم، به جنگ با مشکلات و معضلات ریز و درشت کشور برود. 

به هر روی نباید فراموش کرد که این جنگ فارغ از تمامی ابعاد و زوایای تلخ و شیرینش، تلنگر بسیار به‌موقع و مفیدی برای مردم و مسئولان کشور بود تا با آسیب‌شناسی و تحلیل واقع‌بینانه و عاری از بزرگ‌نمایی و خوش‌باوری افراطی، نقاط ضعف و قوت خود را بازشناخته و در جهت اصلاح نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت کشور بکوشند.

درون توست، اگر خلوتی و انجمنی‌ست
برون ز خویش‌ کجا می‌روی؟ جهان خالی‌ست

بهزاد مومنی مقدم
بیست و ششم تیر 1404


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

راه‌اندازی پویش «قلم برای کودکان فلسطین»؛ ادبیات و حمایت مالی در کنار هم

مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان معرفی شد

افتتاح زمین چمن مصنوعی روستای تلوری سفلی در شهرستان خرم آباد

مدرسه محوری و تمرکز بر کانونهای محرومیت راهبرد های جدید سواد آموزی در استان/ بیش از 12 هزار نفر لرستانی تحت پوشش سواد آموزی

استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی فقط به صرفه‌جویی در هزینه‌ها محدود نمی‌شود!

طرح ملی «سلامت اجتماعی محله محور» در لرستان آغاز شد

لرستان دژ مستحکم دفاع از امنیت ملی ایران است

دره‌های خرم‌آباد هویت نوینی از تمدن ایران را به جهان عرضه کرد

کشف 60 کیلوگرم تریاک طی عملیات مشترک پلیس گیلان و لرستان

افتتاح 189 طرح آموزشی در لرستان

ویدیو| به حرف بابات گوش کن، فقط کولر رو بیست و پنجش کن

حمایت بانک کشاورزی لرستان از تولید و اشتغال استان، با پرداخت 13 هزار و 700 میلیارد ریال تسهیلات در سال 1404

بازگشت اشیای مکشوفه غار‌ها از آمریکا به خرم آباد

آینده لرستان در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی، روشن و امیدبخش است

سد «تاج امیر» لرستان در آستانه بهره‌برداری است/آبیاری 400 هکتار از اراضی لرستان با افتتاح این سد

پروژه تأمین آب شرب پایدار «معمولان» تا 3 ماه آینده افتتاح می‌شود

سرمایه‌گذاری بیش از یک همت (هزار میلیارد تومان) برای توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و فیبر نوری در استان لرستان

تفاهم نامه توسعه همکاری بین استانداری لرستان ، شهرداری و شرکت مخابرات ایران

نصب 24 هزار پورت فیبر نوری خانگی

استاندار لرستان: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی عامل رشد همه‌جانبه استان است

آغاز عملیات اجرایی تقاطع غیرهم‌سطح شهدای اقتدار با اعتبار 120 میلیارد تومانی در خرم‌آباد+تصاویر

اینفوگرافیک | عملکرد یک‌ساله دولت چهاردهم در بخش برق

افتتاح طرح «میدان پویا» در خرم‌آباد

پروژه تأمین آب پایدار شهر ازنا افتتاح شد

ارائه خدمات گسترده شهری، نشانه تعهد شهرداری به مردم و نظام است

شناسایی ودستگیری باند3نفره حفاری غیرمجاز درشهرستان دورود

18 همت اعتبار از محل بخش خصوصی تامین شده است

خرید 217 هزار تُن گندم در لرستان/ 77 درصد مطالبات کشاورزان لرستانی پرداخت شد

شرایط مشمولین مالیات مقطوع عملکرد سال 1403 اعلام شد

افتتاح 105 پروژه گازرسانی در استان لرستان هم‌زمان با هفته دولت

تیم‌های عملیاتی توانیر به صورت شبانه‌روزی در حال پایش و رصد مصارف غیرمجاز هستند

پیشرفت 70 درصدی پروژه ی بهسازی دره اسد آبادی

خبر خوش وزیر ارتباطات درباره نسل پنجم اینترنت/ تعامل با مخابرات، ثمربخش بود

ضرورت برخورد قاطع با سودجویان قاچاق چوب و کشت گیاهان ممنوعه

افزایش 3و نیم برابری اعتبار سد معشوره نسبت به دو دهه گذشته/ پروژه در مرحله پیمان سپاری است

پیشرفته‌ترین کشتارگاه غرب کشور افتتاح شد

مرمت و احیای کاروانسرای گوشه شهنشاه لرستان

افتتاح و کلنگ‌زنی 82 پروژه عمرانی در لرستان

امدادرسانی نیروهای هلال‌احمر لرستان در 52 حادثه

ایران مادر زمین است

محمدرضا شاکری کشتی گیر وزن 74 برای مسابقات جهانی شد

ویدیو | 25 درجه دمای آسایش برای همه

کارنامه درخشان خادمان اربعین لرستان؛ از تأسیس کارخانه یخ تا اسکان 75 هزار نفری زائران

تلاش برای ثبت جهانی دره شیرز کوهدشت

عملیات لایروبی رودخانه خرم‌آباد آغاز شد

8 هکتار از تالاب بیشه دالان بروجرد در آتش سوخت

افتتاح 4 خانه بهداشت لرستان در هفته دولت

پسر نوجوان مادرش را خفه کرد/ قاتل دستگیر شد

ساختمان‌های 3 سقف و بالاتر یا زیربنای 400 مترمربع و بیشتر مشمول بکارگیری مجری

انتصاب دکتر سهیل سرشار به عنوان دبیر کمیته ارزیابی طرح‌ها و پیشنهادات تعاون کشور