آخرین مطالب

مبارزه در رینگ یا دفاع از قلعه؟ یادداشت

مبارزه در رینگ یا دفاع از قلعه؟

  بزرگنمایی:
یادداشت: بهزاد مومنی مقدم

سرانجام و پس از چند دهه خصومت میان ایران و اسرائیل در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای، جنگ تمام‌عیار نظامی وقابل پیش‌بینی رخ داد و طرفین در نبردی دوازده روزه که فراز و فرودها و پیچیدگی‌های فراوانی داشت به صورت مستقیم و با ابزار‌های جنگی خود، یکدیگر را مورد تهاجم قرار دادند.


در این نبرد رژیم صهیونیستی مطابق با دکترین نظامی خود که بارها از آن بهره برده است، با استفاده از اصل غافلگیری و در زمانی که کمتر کسی آن را پیش‌بینی می‌کرد، در حین مذاکرات میان ایران و آمریکا به کشورمان حمله کرد و در همان روز اول دستاوردهای مد نظر خود را به دست آورد.

واقعیت این است که اسرائیل تمام اندوخته سال‌ها برنامه‌ریزی خود و حامیانش در زمینه‌های جاسوسی، نظامی، نفوذ، تکنولوژی، رسانه‌ و... را در مدت کوتاهی به میدان آورد تا ظرف مدت چند روز نظام سیاسی ایران را به مانند آنچه که در سوریه اتفاق افتاد دچار فروپاشی نماید.

امـا در یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخ این سرزمین، ملّت ایران یک‌دل و یک‌صدا با تمسک به کلیدواژه‌ای به نام «وطن» با یکدیگر متحد شدند تا زنجیره برنامه‌ریزی دشمن را از هم بگسلند و مانع از تکرار حوادث تلخی همچون حمله مغول و اشغال کشور در دو جنگ جهانی شوند.

عظمت اتحاد ملّت ایران در دفاع از میهن آنجا مشخص می‌شود که بدانیم ما در این جنگ نه با اسرائیل؛ بلکه با شبکه‌ای از کشورها و سازمان‌های اطلاعاتی و نظامی دنیا جنگیدیم و تنها با اتکا به ظرفیت‌های درونی خود توانستیم در برابر این برنامه‌ریزی دقیق و هجوم همه‌جانبه تاب بیاوریم.
آنچه مسلم است از منظر معادلات فنی و مادی، ایران هم در میدان نظامی و هم در عرصه رسانه با انبوهی از مخالفان و دشمنان دست و پنجه نرم می‌کند و این تقابل عرصه نابرابری است که می‌توان آن را به رینگ مبارزه‌ای تشبیه نمود که در یک طرفش انبوهی از مبارزان قدرتمند صف‌آرایی کرده و در سوی دیگرش مبارزی تنها و بدون هرگونه پشتوانه ایستاده است.

لیکن باید توجه داشت که تصویر «مبارزی در رینگ» گویای وضعیت امروز کشور ما در این تقابل همه‌جانبه نیست. چرا که «ایران» با تمامی ابعاد، عناصر و مولفه‌هایش حکم قلعه‌ای را دارد که فرزندان مبارزش در پناه آن با دشمن در جنگند و مادامی که ارکان این قلعه مستحکم پابرجا مانده و دیوارها و برج‌هایش فرو نریخته باشد، مردمش از گزند دشمنان در امان خواهند بود و احترام کشورهای جهان را به خود جلب خواهند کرد.

باید قبول کنیم که سال‌ها نادیده‌گیری علقه‌های ایران‌دوستانه، سیاست اشتباهی بوده است که روز به روز مردم را از حاکمیت دور کرده است. باید بپذیریم مردم مهمترین سرمایه این سرزمین هستند که هرگونه بی‌توجهی و نادیده‌گیری آنان ثمره‌ای جز عقیم ماندن سیاست‌های ریز و درشت حاکمیت ندارد. باید بدانیم که ایران و مردمش قلعه مستحکمی هستند که اگر آن را از دست دهیم در رینگ مبارزه‌ای نابرابر چنان شکست خواهیم خورد که تا سده‌ها از ایران و ایرانی اثری در تاریخ باقی نخواهد ماند.

این همان قدرت عظیمی است که سال‌هاست به دلیل سیاست‌های غلط از آن چشم پوشیده‌ایم و در هزارتوی ناکارآمدی‌ها، دگم‌اندیشی‌ها و بازی‌های سیاسی آن را رها کرده‌ و نتوانسته‌ایم از آن در جهت حل مشکلات عمیق و ریشه‌دار جامعه‌ استفاده کنیم.

و اینک نهاد حاکمیت که در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخ این سرزمین، عظمت و قدرت ملّت ایران را درک کرد و آن را پشتیبان خود در برخورد با دشمن متجاوز دید، وظیفه بسیار سنگینی بر دوش دارد تا با پاسداشت اتحاد ایجاد شده حول محور وطن، نهایت بهره را در جهت حفظ سرمایه عظیم اجتماعی و حل مشکلات جامعه در سایه وحدت و هم‌دلی بکار گیرد و با بازگشت به خواست و اراده این مردم، به جنگ با مشکلات و معضلات ریز و درشت کشور برود. 

به هر روی نباید فراموش کرد که این جنگ فارغ از تمامی ابعاد و زوایای تلخ و شیرینش، تلنگر بسیار به‌موقع و مفیدی برای مردم و مسئولان کشور بود تا با آسیب‌شناسی و تحلیل واقع‌بینانه و عاری از بزرگ‌نمایی و خوش‌باوری افراطی، نقاط ضعف و قوت خود را بازشناخته و در جهت اصلاح نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت کشور بکوشند.

درون توست، اگر خلوتی و انجمنی‌ست
برون ز خویش‌ کجا می‌روی؟ جهان خالی‌ست

بهزاد مومنی مقدم
بیست و ششم تیر 1404


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نیلوفر فروغی نسب نیلوفری از دیار زاگرس

«نوی‌پو» بانک کشاورزی چگونه از سفره مردم محافظت می‌کند؟

واریز پاداش پایان خدمت بازنشستگان 1404 بدون تأخیر

سبا؛ نسخه فرهنگی عبور از ناترازی انرژی

هوشمندسازی مالیاتی، شفافیت و عدالت را تقویت کرده است

برق تحویلی به صنایع انرژی بر افزایش یافت، تولید هم بالا رفت

2 هنرستان فنی و حرفه‌ای در خرم‌آباد راه‌اندازی می‌شود

شفافیت، پیشگیری و اصلاح فرآیندها کلید کاهش مشکلات حقوقی و حفظ بیت‌المال است

کاهش یک متری آبهای زیرزمینی در لرستان

تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره شعر سراسری شعر بوتراب

معدوم‌سازی 600 کیلوگرم گوشت قرمز بدون تاریخ در بروجرد

فراخوان انتخاب مراکز خرید گندم و دانه های روغنی سال 1405

آموزش، در دورترین نقاط، می‌تواند پلی باشد میان آرزوهای کوچک و آینده‌ای بزرگ+فیلم

1900 تن شن و نمک برای برفروبی جاده‌های لرستان مصرف شد

اجرای طرح «یسنا» برای حمایت از مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار

طرح جامع شهر کوهدشت پس از 12 سال تصویب شد

آغاز واکسیناسیون رایگان دام‌های عشایری در لرستان

اخذ گواهی سامانه «سماب» در سه‌ماه سوم سال 1404 توسط شرکت مادرتخصصی توانیر و همه شرکتهای زیرمجموعه

دستگیری کلاهبرداری که از سادگی سالمندان سوءاستفاده می‌کرد

17 عامل اصلی اغتشاشات در لرستان دستگیر شدند

توزیع 1725 تن مرغ در بازار مصرف لرستان

پیشرفت 40 درصدی تقاطع شهدای اقتدار خرم‌‌آباد

محکومیت قاچاقچی لوازم الکتریکی در لرستان

اختصاص دستگاه آنژیوگرافی به بروجرد/ تکمیل فوری پروژه‌های درمانی بادستور وزیر بهداشت

29 عامل اغتشاش و تخریب اماکن عمومی در لرستان دستگیر شدند

زیرسازی و آسفالت 192 کیلومتر از راه‌های روستایی لرستان

لرستان میزبان مسابقات کشوری فوتسال کارکنان مخابرات

300 تن روغن خوراکی در راه بازار لرستان

ذخیره سازی و تأمین کالاهای اساسی در لرستان

تمام مدارس لرستان در دهه فجر فعالیت‌های خاص خود را خواهند داشت

ضرب‌الاجل استاندار برای انتقال حساب بانکی پتروشیمی و صنایع لرستان به استان

جزییات خسارت 40 میلیارد تومانی آشوبگران به اموال عمومی در خرم‌آباد

«میثم محتشم‌آرا» سکاندار اداره‌کل ارشاد لرستان شد

4 عامل تخریب و آتش‌سوزی بانک و فروشگاه در کوهدشت دستگیر شدند

9 لیدر و عامل اصلی اغتشاشات در لرستان دستگیر شدند

پلیس لرستان شمار دستگیری‌ عوامل ناامنی‌های اخیر را 100 نفر اعلام کرد

پیکر چهار شهید امنیت در لرستان تشییع می‌شود

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در بیش از 6 هزار فروشگاه لرستان

اقدامات هدفمند اداره مبارزه فرار مالیاتی لرستان در صیانت از حقوق مودیان

جهش کم‌سابقه آبفا لرستان با جذب موفق اعتبارات ملی

بخشودگی ویژه جرائم مالیاتی در لرستان

پرداخت بیش از 6 هزار و 225 میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و امور عشایر لرستان در نه‌ماهه 1404

درخشش ملی قاری لرستانی در هفدهمین دوره ارتقای قاریان ممتاز کشور

سپاه لرستان: دوره مماشات با عوامل آشوب‌ها به پایان رسیده است

جریمه 29 میلیارد ریالی فروش برنج خارج از ضوابط دولتی در خرم‌آباد

یافته‌های جدید از فلک‌الافلاک/ خرم‌آباد، فراتر از نخستین سکونتگاه‌های روستایی بشر

ویدیو/روز پدر بر پدران خط مقدم صرفه‌جویی گاز و برق مبارک باد

پل پیوند خرم‌آباد؛ نماد توسعه گردشگری و همدلی مدیریت شهری

پل پیوند؛ محصول همفکری و تلاش جمعی مدیریت شهری خرم‌آباد

پل «پیوند»؛ آغاز معاصرسازی مجموعه کیو پس از نیم‌قرن