آخرین مطالب

جایگاه و کارکرد نمایندگان مجلس در توسعه همه جانبه استان لرستان یادداشت

جایگاه و کارکرد نمایندگان مجلس در توسعه همه جانبه استان لرستان

  بزرگنمایی:
یادداشت: گودرز نیازی، حقوقدان و مدرس دانشگاه

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، گودرز نیازی، حقوقدان و مدرس دانشگاه در یادداشتی نوشت: وکالت مردم در مجلس شورای اسلامی جایگاه رفیعی است که می تواند کارکرد های مثبتی در رفع محرومیت و توسعه همه جانبه مناطق محروم داشته باشد.

آگاه بودن نمایندگان مجلس با اصول و مضامین پیشرفت و داشتن تفکر راهبردی می تواند به توسعه یافتگی استان کمک کند.

مجلس در راس امور است، این سخن امام (ره) در ادبیات سیاسی معاصر بعنوان کلید واژه ای مهم مورد توجه نظام های پارلمانی دنیا و محققین و پژوهشگران علوم سیاسی قرار گرفته است بطوریکه می توان گفت از نگاه ایشان مجلس در جامعه مردم سالار اساسی ترین نهاد اِعمال حاکمیت ملی تلقی می شود.

با توجه به مقدمه گفته شده و اشاره به اهمیت جایگاه مجلس و نمایندگان و تجربه مناطق توسعه یافته کشور و نقش آفرینی نمایندگان آنها نشان می دهد که تسلط نمایندگان در حوزه توسعه و برنامه ریزی و داشتن نگرش سیستمی و استراتژیک اندیشی و قدرت رایزنی و مزاکره در سنوات گذشته می توانست به عنوان عامل مهمی در موفقیت آنان برای توسعه یافتگی مناطق محروم باشد.

نپرداختن به وظایف ذاتی نمایندگی، فعالیت های جزیره ای و تلاش انفرادی نمایندگان در حوزه اختیارات و وظایف آنها از موانع جدی برای اثر بخشی عملکرد نمایندگان مناطق توسعه نایافته است.

تبحر و تسلط نمایندگان در حوزه توسعه، برنامه ریزی و داشتن نگرش سیستمی و استراتژیک اندیشی و قدرت رایزنی و مذاکره به عنوان عوامل مهمی در میزان موفقیت آنان برای پیشرفت مناطق محروم بوده است.

نبود انسجام و هماهنگی نهادینه بین تمامی نمایندگان استان تا جایی که می توان مدعی شد؛ یکی از موانع جدی برای اثر بخشی عملکرد نمایندگان مناطق توسعه نایافته، فعالیت های جزیره ای و انفرادی نمایندگان در حوزه اختیارات و وظایف آنهاست.

تصمیمات روزمره و غیر استراتژیک و رقابت های منفی وظایف ذاتی نمایندگان را به حاشیه برده است و اغلب اقداماتشان زمینه سازی برای رای آوردن جهت دوره بعد است و در عمل این امر می تواند آنان را وارد بده بستان های نا معقول نموده و از انجام وظایف اصلی باز دارد.

غفلت از وظایف سیاست گذاری و نپرداختن به امور اجرایی، که جزو وظایف نمایندگان نیست و صرفاً کار دولت و قوه مجریه است را می توان از دیگر موانع ناکار آمدی نقش نمایندگان مجلس دانست.

فقدان تفکر راهبردی در بیشتر منتخبان ادوار مجلس به معنای دوری از نگرش سیستمی، آینده نگر بودن، بی توجهی به اطلاعات پایه و عدم دسترسی به یک بانک اطلاعاتی غنی و رقابتی ندیدن موقعیت استان ها و مشغول شدن به روزمرگی و امثالهم از دیگر مواردی است که فقدان آن در برخی نمایدنگان ادوار مختلف لرستان موانعی برای توسعه یافتگی شده و استان از آن رنج برده است که مستندات این ادعا مقایسه رتبه استان با سایر استان های برخوردار در یک روند چهل ساله است.

موضع گیری های گاهاً ضعیف نمایندگان لرستان در چانه زنی های ایام تنظیم برنامه های پنج ساله و بودجه سالانه، فاصله بین نمایندگان با نخبگان و صاحب نظران، نبود عدم مشورت و هم اندیشی با متخصصان استان، تداخل وظایف نمایندگی با نقش های حزبی گری، روزنامه نگاری و اجرایی که در برخی نمایندگان دیده می شود از دیگر عوامل نا موفق بودن آنان به شمار می آید.

توجه ویژه در راستای عمل به بیست و دو توصیه انتخاباتی مقام معظم رهبری در دیدار با قشر های مختلف مردم در مورخ 16 بهمن 1398 از جمله لزوم شرکت، تضمین امنیت کشور، نشان دهنده عظمت، اقتدار و بصیرت ملی، اهمیت بین المللی، فرصت برای ورود تفکرات جدید، قوی شدن ایران، انگیزه های میهنی، شاحصه های انتخاب درست و خصوصیات فرد منتخب، لزوم شناخت مردم از کاندیداها و سایر شاخصه های تعیین شده از سوی معظم له.

توجه به وظایف و اختیارات اصلی مجلس بر اساس قانون، ارتقا دانش و آگاهی عموم مردم در انتخاب نمایندگانی که دغدغه توسعه منطقه را دارند، ترجیح دادن منافع و مصالح منطقه بر منافع طایفه ای و قبیله ای و جناحی و یا یک روستا و شهر خاص، ایجاد تفکر شایسته سالاری برای ورود به این عرصه در بین کاندیدا ها، پرهیز از فعالیت های فردی و جزیره ای، طراحی الگوی پارلمان محلی کارآمد(متشکل از نخبگان و صاحب نظران)، تنظیم طرح های قابل دفاع و ارئه آن به مجلس و استفاده از ظرفیت نمایندگان استان های توسعه یافته می تواند لرستان را در مسیر توسعه و مجلس را در ایفای نقش واقعه ای خود کمک کند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

منابع:

1-توصیه های امام خمینی(ره) در باره انتخابات مجلس

2- بیست و دو توصیه انتخاباتی مقام معظم رهبری در سال 98

3-هدایتی، سید هاشم، مقاله مطالعات مدیریت استراتژیک

4-مرتضوی، سید امیر، کتاب نظام های انتخاباتی

5-نیازی،گودرز،مقاله جرائم و تخلفات انتخاباتی



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی درکشت و صنعت و گردشگری ماهور لرستان

حفاظت از جنگل های بلوط در لرستان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار است

واسپاری نشریات محلی لرستان به کتابخانه ملی ایران

اجرای بیش از 300 ویژه‌برنامه هفته عقیدتی سیاسی سپاه در لرستان

قاچاقچیان کالا در لرستان بیش از 10 میلیارد ریال جریمه شدند

خدمات بهداشت حرفه‌ای به 17 هزار کارگاه در لرستان ارائه شد

تقدیر مدیرکل بنیاد شهید لرستان از مدیر بانک سپه به پاس یک سال همراهی و همکاری این بانک در حوزه تسهیلات اشتغال‌زایی

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل ارشاد لرستان معرفی شد

فراخوان اهدای خون در لرستان

تأکید استاندار لرستان بر تأمین فوری ساختمان مناسب برای بنیاد ایران‌شناسی شعبه استان

فعالیت 14 حوزه علمیه خواهران در سطح استان لرستان /تحصیل یک هزار و 26 طلبه در این حوزه ها

9 معلم نمونه لرستان به مرحله کشوری راه یافتند

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان ابقاء شد

یک لرستانی عضو هیات مدیره انتشارات علمی و فرهنگی تامین اجتماعی کشور شد

ایجاد شفافیت در اولویت برنامه های هئیت مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان لرستان

تلاش برای توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی لرستان

کشف 12 فقره سرقت در خرم‌آباد

تبیین سیاست‌ها و اولویت‌های کلان آموزش و پرورش استان

درخشش بانوی فرهنگی لرستانی در جشنواره سراسری "تدریس ماهرانه" جمعیت هلال احمر

پرداخت سه هزار و 800 میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان لرستان

مجوز ماده 23 سد "ماربره" دورود صادر شد

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در سایت کشت و صنعت

درخشش هنرمندان لرستانی حاصل اتحاد بین هنرمندان و هم‌افزایی سازمان‌های فرهنگی استان است

هنرمندان واقعیت‌های دفاع مقدس را به تصویر بکشند

لزوم توجه بیشتر به هنرمندان لرستان

نشست راهبردی در عالی‌ترین سطح؛ لرستان در آستانه جهش

اولین بازارچه میوه و تره‌بار خرم‌آباد راه‌اندازی شد

انتقال خون لرستان دو رتبه نخست کشوری را کسب کرد/بانوان لرستانی پرچمدار اهدای خون کشور

گامی بلند در حمایت از بیماران سرطانی / حمایت موسسه امدادگران عاشورا از 800 بیمار سرطانی در لرستان

دستگاه‌های اجرایی لرستان حق واگذاری آگهی دولتی به افراد ذی‌نفع را ندارند

تأکید مسئول بسیج رسانه لرستان بر هم‌افزایی و برنامه‌محوری خانه مطبوعات

همایش روز ملی آرد و نان در لرستان با تجلیل از نانوایان و گندمکاران برتر +تصاویر

ضرورت ترویج مصرف نان کامل و کاهش ضایعات گندم

پرداخت کامل مطالبات کشاورزان لرستانی

17 تن شکر خارج از شبکه توزیع در بروجرد کشف شد

کشف و ضبط 45 هزار لیتر سوخت یارانه‌ای در استان لرستان

مدرسه مجازی استان تا مهرماه راه‌اندازی می‌شود

کشف 50 ماینر غیرمجاز در لرستان

ایجاد زنجیره مهارت‌آموزی با هدف توسعه اشتغال در بین جوانان و مهارت افزایی کارگران در لرستان

پرداخت بیش از 37 هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک کشاورزی استان لرستان در سال 1403

عذرخواهی شهردار خرم‌‌آباد از مردم/ تمام معابر مشکل‌دار امسال آسفالت می‌شوند

هادیان سیاسی نقش مهمی در جهاد تبیین، روشنگری در جامعه دارند

هنرمند لرستانی برگزیده مسابقه خوشنویسی خط عربی «الرقیم» کشور قطر شد

کشف 15 دستگاه ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد؛ پاداش برای گزارش‌های مردمی

فعالیت‌های پنج‌گانه نهاد بین‌المللی صلح و سازش، اتحاد عدالت اجتماعی کشور/ عضویت 500 لرستانی در این نهاد

دکتر احمد بهاروندی مسئول سازماندهی شورای سفیران نهاد صلح و سازش در لرستان شد

عبدی ناجی فوتبال لرستان/ فرشته نجات فوتبال لرستان ستودنی است

برد خانگی خیبر مقابل نساجی؛ لرتباران بقا در لیگ برتر را جشن گرفتند

هنر در لرستان رویکردی فلسفی به هستی است