آخرین مطالب

توقف قطع یا هرس درختان بلوط در کشت و صنعت لرستان گزارش

توقف قطع یا هرس درختان بلوط در کشت و صنعت لرستان

  بزرگنمایی:
گزارش: محمد عبدالله زاده

اجرای عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌های بلوط لرستان با حواشی زیادی روبرو شد در همین راستا گروهی از سازمان جنگل‌های کشور به استان آمدند و آن‌ها تا مشخص شدن نتایج بررسی‌های انجام شده اجرای این عملیات را در جنگل‌های بلوط کشت و صنعت لرستان متوقف کردند.

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر به نقل از فارس، طی روزهای گذشته در فضای مجازی استان تصاویر و کلیپ‌هایی در مورد قطع درختان در مجتمع کشت و صنعت لرستان منتشر شد و همین موضوع باعث نگرانی مردم لرستان در این رابطه شد.

بسیاری از فعالان محیط زیست و دوست داران طبیعت کماکان معتقدند آنچه در جنگل‌های منطه چگنی و مجتمع کشت و صنعت رخ داده چیزی جز قلع و مع درختان نبوده و این یک جنایت در حق منابع طبیعی و درختان بلوط بوده است. موضوعی که در همان ساعات اولیه پخش کلیپ درختان قطع شده از سوی اداره کل منابع طبیعی تکذیب و موضوع اصلاح جنگل مطرح شد.

پس از واکنش مردم به این موضوع مسئولان منابع طبیعی و دادستان مرکز استان نیز در منطقه حضور پیدا کردند و با بررسی میدانی صحت موارد مطرح‌شده را بررسی کردند.

حال پس از گذشت چند روز از این موضوع، روز گذشته خبری مبنی توقف عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌های بلوط کشت و صنعت لرستان در فضای رسانه‌ای استان منتشر شد. بر اساس این خبر کارشناسانی از سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور از روند پروژه اصلاحی بهداشتی، کشت و صنعت بازدید کردند و این عملیات برای بررسی بیشتر به‌طور موقت، متوقف شد.

برای آگاهی از این موضوع و آشنا شدن با مفهوم عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌ها به سراغ رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی لرستان رفتیم.

احسان سهرابی در ارتباط با این موضوع، اظهار داشت: درختان بلوط منطقه زاگرس در طول تاریخ همیشه به صورت تنه واحد رشد می‌کردند اما طی دهه‌های گذشته به علت مشکلاتی مانند خشک‌سالی، فرسایش خاک و انواع مسائل دیگر نحوه رشد درختان بلوط از حالت تنه درخت به رشد شاخه‌ای رسیده است.

وی با بیان اینکه در رشد شاخه‌ای درخت از چندین تنه نازک تشکیل می‌شود، افزود: همین عامل باعث می‌شود در گذر زمان درختان بلوط در مقابل مخاطرات طبیعی و بیماری‌های جنگلی ضعیف شوند و امکان نابودی این درختان در آینده بیشتر می‌شود.

 رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی لرستان بیان کرد: متخصصان علم جنگل برای جلوگیری از این موضوع طرحی را تحت عنوان عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگل‌ها مطرح کردند که بر اساس این طرح در یک دوره زمانی مشخص شاخه‌های ضعیف یک درخت قطع می‌شود و در نهایت پس از چند سال یک یا دو تنه قوی و تنومند باقی می‌ماند.

سهرابی با اشاره به اینکه این طرح طی دو سه سال اخیر در بعضی از جنگل‌های استان در حال اجراشدن است، تصریح کرد: این طرح در پارک‌های جنگلی استان و پارک جنگلی فجر صفا لرستان به صورت آزمایشی و با نظارت تعدادی از اعضای هیئت‌علمی گروه جنگل دانشگاه لرستان اجراشده است.

وی خاطرنشان کرد: قطعی‌هایی که طی روزهای گذشته در فضای مجازی استان منتشر شد در راستای اجرای این طرح بوده و در این طرح هیچ درختی قطع نمی‌شود اما شاخه‌های ضعیف درختان قطع می‌شوند البته لازم به ذکر است که بر اساس قراردادی که مالک این مجموع با دولت منعقد کرده در راستای ایجاد زیرساخت‌های کشاورزی و گردشگری مقداری از زمین‌های این منطقه مسطح شده است.

رئیس اداره جنگلداری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی لرستان با عنوان کردن این موضوع که پس از منتشر شدن این موضوع در فضای مجازی دو گوه از سازمان جنگل‌های کشور بری برسی این موضوع به استان آمدند، اظهار داشت: این گروه‌ها تا مشخص شدن نتایج بررسی‌های صورت گرفته از این منطقه عملیات علمی اصلاحی بهداشتی در جنگل‌های بلوط کشت و صنعت لرستان را متوقف کردند.

گزارش از محمد عبدالله زاد


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ویدئو| افتتاح 4 پروژه بزرگ وزارت نیرو با دستور رئیس جمهور

مجوز کارشناسی ارشد «سلامت سالمندان» در دانشگاه علوم پزشکی لرستان صادر شد

نخستین نمایشگاه تخصصی گردشگری در خرم‌آباد برپا می‌شود

آبرسانی پایدار به 132 روستای لرستان

بدون هیاهو، وزارت نیرو پای کار ایران است

آینده کشور به نوع نگرش ، حرکت و پرورش نوجوانان بستگی دارد/ کاهش دوز سیاست در آموزش و پرورش

مسیر راهپیمایی 13 آبان در شهرهای لرستان اعلام شد

برگزاری دوره آموزشی استاندارد‌های بتن آماده در لرستان

دستگیری کلاهبردار رسید ساز جعلی در خرم آباد

اجرای 35 پروژه لرستان در قالب طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها»

مسابقه ی خاطره نویسی با موضوع جنگ دوازده روزه برای دانش آموزان تمام مقاطع سطح استان برگزار می شود

قاچاقچی کالا در لرستان افزون بر 17 میلیارد ریال جریمه شد

کشف 60 کیلوگرم تریاک در عملیات مشترک پلیس لرستان و خوزستان

جای خالی بسیج رسانه در هیأت منصفه مطبوعات لرستان، خلأی در عدالت رسانه‌ای

با فراهم شدن زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاران با خیال راحت به منطقه ویژه اقتصادی ازنا بیایند

سوخت نیروگاه‌ها ذخیره شده و صنعت برق آماده زمستان و تابستان آینده است

مانور پدافند غیر عامل در نیروگاه سیکل ترکیبی لرستان با همکاری سازمان آتش نشانی و اورژانس شهرستان خرم آباد برگزار شد

استخراج و فروش غیرمجاز رمزارز به نوعی قاچاق برق است‌

درخشش استان لرستان در کنفرانس ملی مخابرات کشور

مدیریت مصرف و هوشمندسازی، مسیر جدید صنعت برق ایران است

آماده خدمت صادقانه به خانواده‌های شهدا و ایثارگران هستم

مصطفی آزادبخت به‌عنوان مدیرکل بنیاد شهید لرستان معرفی شد

خرم‌آباد، شهرداری نمونه کشور در توسعه سامانه پایش هوشمند شهری

عزل شهردار دورود با رأی اکثریت اعضای شورا

طرح «طاها» باهدف اتصال کسب‌وکارهای خرد و کارگاه‌های محلی به بازارهای بزرگ اجرا می‌شود

جلسه هماهنگی برنامه‌های سی و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در لرستان برگزار شد

گسترش همکاری توانیر و ایران‌ترانسفو برای ارتقای فناوری و تأمین ترانسفورماتورهای اوج بار 1405

محکومیت 254 میلیارد ریالی کارخانه متخلف در لرستان به‌دلیل قاچاق پارچه

پلمب سه واحد صنفی متخلف در لرستان

صادرات 10 تن داروهای دامی از لرستان به مقصد افغانستان و پاکستان

تأیید 9 ساختگاه برای احداث نیروگاه خورشیدی در لرستان / گامی مهم برای توسعه انرژی‌های پاک در استان

فرهنگ «نه به تیراندازی» را در جامعه نهادینه کنیم

پیشرفت 58 درصدی راه‌آهن دورود ـ خرم‌آباد

قرارداد 61 میلیارد تومانی برای توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی ازنا منعقد شد

خرم‌آباد زیباتر می‌شود؛ آغاز طرح تحول فضای سبز شهری

رشد 4 هزار مگاواتی تقاضا و برنامه احداث 11 هزار مگاوات نیروگاه جدید تا تابستان 1405

تمدید مهلت اصلاح و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تابستان تا 25 آبان‌ماه

جریمه 818 میلیون تومانی قاچاقچی پوشاک در خرم‌آباد

راه‌اندازی سایت تلفن همراه اول پشت‌بامی اداره‌کل بهزیستی خرم‌آباد

ایران در جمع کشورهای پیشرو جهان در فناوری هوشمندسازی برق

صدور سند برای بناهای تاریخی لرستان

تمرکز بر راه سازی در لرستان با 19 پروژه کلیدی

پدافند غیرعامل یک مولفه برای حکمرانی در شرایط بحرانی است

محورهای پر تصادف لرستان ایمن‌تر شود

موافقت با 26 طرح در کارگروه امور زیربنایی لرستان

21 هزار نشت گاز در لرستان شناسایی شد

تأیید بازنشستگی پیش از موعد 753 کارگر لرستانی

بیش از 43 هزار بیمار صعب العلاج در لرستان نشان‌دار شدند

میزبانی درخشان لرستان در رقابت‌های دوآتلون دختران المپیاد استعدادهای برتر کشور در خرم‌آباد

اجرای 20 پروژه آموزشی در قالب طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها» در لرستان