آخرین مطالب

اهدای خون، زیباترین جلوه نوعدوستی گزارش

اهدای خون، زیباترین جلوه نوعدوستی

  بزرگنمایی:
یکی از ویژگی‌های بارز ماه مبارک رمضان تقویت چشمگیر حس نوعدوستی و کمک به همنوعان است که در این بین اهدا خون به نیازمندان از زیباترین جلوه‌های انسانی و زندگی‌بخش به دیگران به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر به نقل از ایرنا، یکی از ویژگی‌های بارز ماه مبارک رمضان تقویت چشمگیر حس نوعدوستی و کمک به همنوعان است که در این بین اهدا خون به نیازمندان از زیباترین جلوه‌های انسانی و زندگی‌بخش به دیگران به شمار می‌رود.

نیاز به خون نیازی ضروری، روزانه و همیشگی است و افراد واجد شرایط  می توانند در این اقدام خداپسندانه و با مراجعه به پایگاه‌های انتقال خون به هموطنان زندگی دوباره اهدا کنند.

والدین به عنوان رکن اصلی خانواده می‌توانند با مشارکت در اهدای خون، علاوه بر ترویج رفتارهای انسان دوستانه، در آموزش فرزندان و شرکت در عرصه فعالیت‌های خداپسندانه گام مهمی در افزایش مشارکت خانواده ها در اهدای خون داشته باشند.

هر فرد بالغ با متوسط وزن پنجاه کیلوگرم، حدود پنج و نیم تا 6 لیتر خون دارد و با اهدای 250 تا 450 سی سی از خونش، نه تنها سلامتی خود را به مخاطره نمی اندازد، بلکه نجات جان دیگری را به سلامت خود پیوند می‌دهد.

همچنین آزمایش‌های انجام شده حین اهدای خون موجب کشف بیماری‌های نهفته احتمالی اهداکنندگان می‌شود و این مهم در مقوله حفظ و ارتقای سلامت اهمیت زیادی دارد که هر فرد با حداکثر چهار بار مشارکت در اهدای خون سالانه می‌تواند از مزایای آن بهره‌مند شود.

شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال 1398، 4.3 درصد بوده و استان لرستان با هشت درصد، مرکزی با 7.1 درصد، کردستان با 6.9 درصد و سیستان و بلوچستان با 6.9 درصد رتبه های اول تا چهارم را در این زمینه دارا هستند.

احمد محبی جوان 38 ساله خرم‌آبادی هدف از اهدای خون و پیوستن به پویش نذر خون را اقدامی خداپسندانه می‌داند و ضامن سلامت خود عنوان می‌کند.

او می‌گوید: 6سال مداوم در حال اهدای خون در ماه مبارک رمضان می‌باشد و امیدوار است ضامن سلامت و احیای زندگی نیازمندان شود.

این اهدا کننده جوان ادامه می‌دهد: برای اهدای خون نیاز به تشریفات خاصی نیست و داوطلبان می‌توانند با مراجعه به پایگاه های انتقال خون در این اقدام خداپسندانه شرکت کنند.

او می‌گوید: در 2سال اخیر به همراه کودک خود به پایگاه انتقال خون برای اهدا خون می‌آید تا بلکه این اقدام فرهنگی زمینه‌ای برای تشویق و ترغیب فرزندش شود.

فعالیت چهار پایگاه انتقال خون در لرستان

مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: 4 پایگاه انتقال خون استان در ماه مبارک رمضان فعال خواهد بود که پایگاه‌های مرکزی خرم‌آباد و بروجرد در سه شیفت از ساعت هشت صبح تا 24 آماده خون‌گیری است.

غلامرضا حامدی افزود: پایگاه علوی واقع در میدان امام(ره) خرم‌آباد نیز در2 شیفت صبح و شب و پایگاه الیگودرز در شیفت صبح آماده ارائه خدمات به اهداکنندگان هستند.

حامدی با بیان اینکه در لرستان به خون همه گروه‌های خونی به ویژه منفی‌ها نیاز داریم، بیان کرد: پایگاه‌های انتقال خون با رعایت کامل اصول بهداشتی و ضدعفونی برای انجام خون‌گیری اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: در تمام استان‌های مشابه لرستان تعداد یک تا 2 پایگاه انتقال خون وجود دارد، در حالی که در لرستان سه پایگاه می باشد و نیاز کل مراکز درمانی تامین می گردد.
وی گفت: هرساله در شب‌های قدر پویش نذر خون توسط اهداکنندگان برگزار می شود که استقبال خیلی زیادی هم می شود امسال نیز اداره کل انتقال خون با تمام توان خود در خدمت اهداکنندگان عزیز می باشد.

اهدای 38هزار واحد خون در لرستان

حامدی بیان کرد: مردم لرستان در سال گذشته حدود 38 هزار واحد خون اهدا کرده‌اند و امیدواریم که زکات سلامتی عزیزان، اهدای خون باشد.

وی افزود: در روزهای سخت که میزان اهدای خون کمرنگ تر است مانند ماه مبارک رمضان، انتظار می‌رود مردم، بیماران دریافت کننده خون را تنها نگذاشته و با حضور سبز خود امید را هدیه کنند.

وی اظهار کرد: جزو استان‌های هستیم که دستگاه پلاسما در این استان وجود ندارد و بیماران کرونایی برای اهدای پلاسما می‌توانند پس از بهبودی به سایر استان‌ها بروند.

وی اضافه کرد: خون های اهدایی بعد از آزمایشات متداول در اختیار بیماران نیازمند قرار داده می شود و همچنین از خون های اهدایی فرآورده های خونی مورد نیاز استخراج می شود.

حامدی بیان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در مرکز انتقال خون پروتکل های بهداشتی را جهت آرامش خاطر مراجعه کنندگان انجام می دهیم.

اهدای خون در لرستان 15.5 درصد کاهش یافت

مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: تعداد داوطلبان اهداکننده خون در این استان در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن 15.5 درصد کاهش داشته است.

حامد اظهار کرد: در سال گذشته 47 هزار و 188 نفر به پایگاه های انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد 35 هزار و 562 نفر موفق به اهدای خون شدند.

به گفته وی 2 هزار و 910 نفر از اهداکنندگان بانوان، 32 هزار و 652 نفر آقایان و 19هزار و 861 نفر اهداکننده مستمر بوده اند.

وی افزود: شیوع ویروس کرونا باعث شده تا تعداد مراجعه داوطلبان اهداکننده خون استان در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن کاهش داشته باشد.حامدی بیان کرد: در استان لرستان چهار مرکز ثابت اهدای خون وجود دارد که در شهرهای خرم آباد، الیگودرز و بروجرد مستقر هستند و علاوه بر این مراکز، خونگیری به صورت تیم های سیار و اعزام به مناطق و ادارات نیز صورت می گیرد.

وی بیان کرد: خون تنها فرآورده ای است که هیچ جایگزینی نداشته و مدت زمان نگهداری خاصی دارد که با توجه به شرایط کرونا، همه شرایط بهداشتی و پروتکل ها در مراکز اهدای خون در نظر گرفته شده است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ویدئو| افتتاح 4 پروژه بزرگ وزارت نیرو با دستور رئیس جمهور

مجوز کارشناسی ارشد «سلامت سالمندان» در دانشگاه علوم پزشکی لرستان صادر شد

نخستین نمایشگاه تخصصی گردشگری در خرم‌آباد برپا می‌شود

آبرسانی پایدار به 132 روستای لرستان

بدون هیاهو، وزارت نیرو پای کار ایران است

آینده کشور به نوع نگرش ، حرکت و پرورش نوجوانان بستگی دارد/ کاهش دوز سیاست در آموزش و پرورش

مسیر راهپیمایی 13 آبان در شهرهای لرستان اعلام شد

برگزاری دوره آموزشی استاندارد‌های بتن آماده در لرستان

دستگیری کلاهبردار رسید ساز جعلی در خرم آباد

اجرای 35 پروژه لرستان در قالب طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها»

مسابقه ی خاطره نویسی با موضوع جنگ دوازده روزه برای دانش آموزان تمام مقاطع سطح استان برگزار می شود

قاچاقچی کالا در لرستان افزون بر 17 میلیارد ریال جریمه شد

کشف 60 کیلوگرم تریاک در عملیات مشترک پلیس لرستان و خوزستان

جای خالی بسیج رسانه در هیأت منصفه مطبوعات لرستان، خلأی در عدالت رسانه‌ای

با فراهم شدن زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاران با خیال راحت به منطقه ویژه اقتصادی ازنا بیایند

سوخت نیروگاه‌ها ذخیره شده و صنعت برق آماده زمستان و تابستان آینده است

مانور پدافند غیر عامل در نیروگاه سیکل ترکیبی لرستان با همکاری سازمان آتش نشانی و اورژانس شهرستان خرم آباد برگزار شد

استخراج و فروش غیرمجاز رمزارز به نوعی قاچاق برق است‌

درخشش استان لرستان در کنفرانس ملی مخابرات کشور

مدیریت مصرف و هوشمندسازی، مسیر جدید صنعت برق ایران است

آماده خدمت صادقانه به خانواده‌های شهدا و ایثارگران هستم

مصطفی آزادبخت به‌عنوان مدیرکل بنیاد شهید لرستان معرفی شد

خرم‌آباد، شهرداری نمونه کشور در توسعه سامانه پایش هوشمند شهری

عزل شهردار دورود با رأی اکثریت اعضای شورا

طرح «طاها» باهدف اتصال کسب‌وکارهای خرد و کارگاه‌های محلی به بازارهای بزرگ اجرا می‌شود

جلسه هماهنگی برنامه‌های سی و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در لرستان برگزار شد

گسترش همکاری توانیر و ایران‌ترانسفو برای ارتقای فناوری و تأمین ترانسفورماتورهای اوج بار 1405

محکومیت 254 میلیارد ریالی کارخانه متخلف در لرستان به‌دلیل قاچاق پارچه

پلمب سه واحد صنفی متخلف در لرستان

صادرات 10 تن داروهای دامی از لرستان به مقصد افغانستان و پاکستان

تأیید 9 ساختگاه برای احداث نیروگاه خورشیدی در لرستان / گامی مهم برای توسعه انرژی‌های پاک در استان

فرهنگ «نه به تیراندازی» را در جامعه نهادینه کنیم

پیشرفت 58 درصدی راه‌آهن دورود ـ خرم‌آباد

قرارداد 61 میلیارد تومانی برای توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی ازنا منعقد شد

خرم‌آباد زیباتر می‌شود؛ آغاز طرح تحول فضای سبز شهری

رشد 4 هزار مگاواتی تقاضا و برنامه احداث 11 هزار مگاوات نیروگاه جدید تا تابستان 1405

تمدید مهلت اصلاح و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تابستان تا 25 آبان‌ماه

جریمه 818 میلیون تومانی قاچاقچی پوشاک در خرم‌آباد

راه‌اندازی سایت تلفن همراه اول پشت‌بامی اداره‌کل بهزیستی خرم‌آباد

ایران در جمع کشورهای پیشرو جهان در فناوری هوشمندسازی برق

صدور سند برای بناهای تاریخی لرستان

تمرکز بر راه سازی در لرستان با 19 پروژه کلیدی

پدافند غیرعامل یک مولفه برای حکمرانی در شرایط بحرانی است

محورهای پر تصادف لرستان ایمن‌تر شود

موافقت با 26 طرح در کارگروه امور زیربنایی لرستان

21 هزار نشت گاز در لرستان شناسایی شد

تأیید بازنشستگی پیش از موعد 753 کارگر لرستانی

بیش از 43 هزار بیمار صعب العلاج در لرستان نشان‌دار شدند

میزبانی درخشان لرستان در رقابت‌های دوآتلون دختران المپیاد استعدادهای برتر کشور در خرم‌آباد

اجرای 20 پروژه آموزشی در قالب طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها» در لرستان