آخرین مطالب

توقف قطار گردشگری لرستان در ایستگاه بلاتکلیفی گزارش

توقف قطار گردشگری لرستان در ایستگاه بلاتکلیفی

  بزرگنمایی:
نگارنده: پریسا قربانی نژاد

پایگاه خبری تمدن لر- پریسا قربانی نژاد ، با شیوع کرونا روند گردش‌‌گرپذیری و استفاده از قطار برای بازدید از این مناطق دیدنی متوقف شد، اکنون اما با فروکش کردن شرایط حاد کرونایی، گویا عزمی برای راه‌اندازی مجدد این وسیله وجود ندارد، به‌گونه‌ای که استفاده از ظرفیت بی‌بدیل گردشگری لرستان در این منطقه در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

بدون تردید یکی از راه‌های توسعه پایدار در جهان امروز استفاده از ظرفیت بخش گردشگری است، صنعتی که می‌تواند با به‌ کار گیری روش‌های خلاقانه و جذاب تاثیری شگرفی در رشد اقتصادی یک منطقه داشته باشد.

از طرفی تسهیل امکانات و همچنین راه‌های دستیابی به مناظر بکر طبیعی و تاریخی از مهمترین اقداماتی است که باید در راستای شکوفایی صنعت توریسم و جذب گردشگر انجام شود، کمااینکه استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی با کمترین میزان آلودگی زیست‌محیطی در شرایط  کنونی یک ضرورت انکارناپذیر است.

بدون شک قطار را می‌توان از جمله وسایل پرکاربرد و البته ایمن در صنعت گردشگری عنوان کرد، وسیله‌ای که در سال‌های اخیر مورد توجه اغلب جوامع توسعه‌یافته در حوزه گردشگری قرار گرفته و تاکنون برای این منظور قطارهای مختلفی با عناوین تاریخی، گردشگری، موزه‌ای و ... را پیش‌بینی و به کار گرفته‌اند.

طی دهه‌های اخیر در ایران نیز استفاده از قطار گردشگری برای بازدید گردشگران و علاقمندان به جاذبه‌های طبیعی و تاریخی مورد توجه قرار گرفته است، به‌نحوی که در حال حاضر بیشتر مسیرهای دیدنی کشور از این ظرفیت بهره‌مند هستند.

از طرفی مسیرهای ریلی زیبا و جذاب این امکان را فراهم می‌سازد که گردشگر برخی مواقع تنها به قصد عبور و بازدید از این مسیر راهی سفر شود و لحظاتی را برای ثبت خاطره‌ای خوش سپری کند.

قطار گردشگری لرستان با رویکرد تفریحی و توریستی در مسیر ریلی که برشی 75 کیلومتری از خط راه‌آهن شمال به جنوب است و دربردارنده 11 ایستگاه، 93 تونل به طول بیش از 29 کیلومتر، 566 دهنه پل و 65 کیلومتر راه قوسی و پیچ در پیچ بوده، سال 97 به بهره‌برداری رسید، ظرفیتی که از همان روزهای نخست مورد استقبال گردشگران و علاقمندان به محیط‌زیست قرار گرفت و رضایتمندی بسیاری را به همراه داشت.

متاسفانه با شیوع کرونا روند گردش‌‌گرپذیری و استفاده از قطار برای بازدید از این مناطق دیدنی متوقف شد، اکنون اما با فروکش کردن شرایط حاد کرونایی، گویا عزمی برای راه‌اندازی مجدد این وسیله وجود ندارد، به‌گونه‌ای که استفاده از ظرفیت بی‌بدیل گردشگری لرستان در این منطقه در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

از نظر اقتصادی برای شرکت راه‌آهن بستن بلاک به صرفه نیست

حاتم نیکبخت، رئیس اداره گردشگری دورود با بیان اینکه از نظر اقتصادی برای شرکت راه‌آهن بستن بلاک به صرفه نیست، به فارس گفت: توقف گردشگران با بستن بلاک همراه است و این موضوع برای شرکت راه‌آهن توجیه‌پذیر نبود.

وی با اشاره به پیگیری‌های مستمر با مرکز جهت فعال شدن دوباره قطار گردشگری لرستان، تصریح کرد: برای اینکه ساختار را از دست ندهیم، قطار محلی را برای گردشگران پیش بینی کرده‌ایم.

نیکبخت، عدم تامین ناوگان را یکی از دلایل غیرفعال ماندن قطار گردشگری برشمرد و افزود: اما دلیل مهم آن توجیه اقتصادی نداشتن برای شرکت راه‌آهن است.

رئیس اداره گردشگری دورود به تلاش استاندار لرستان برای راه‌اندازی مجدد قطار گردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون از سوی مرکز اقدام موثری برای تحقق این مهم صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذار پای کار بوده و مشکلی برای فعالیت ندارد، اظهار کرد: با این وجود این مطالبه را باید از شرکت راه‌آهن داشت که این امکان را مجدد برای استان گردشگرپذیر فعال نماید.

عدم تامین ناوگان

حامد خلیلی مجری طرح قطار گردشگری لرستان در خصوص آخرین وضعیت فعالیت قطار گردشگری لرستان به فارس گفت: در حال حاضر به دلیل عدم تامین ناوگان این ظرفیت بدون استفاده مانده است.

وی با بیان اینکه قوی‌تر از ظرفیت فرودگاه و بالاترین امکان برای جذب مستقیم مسافر هدفمند استفاده از قطار است، افزود: طی سال 98 و به مدت تنها 10 روز توانستیم میزبان 3 هزار گردشگر در استان شویم، حال اینکه اگر این روند استمرار داشت، رکورد خوبی از نظر ورود مسافر به لرستان رقم زده می‌شد.

مجری طرح قطار گردشگری لرستان بیان داشت: مسافر هدفمند به طور مستقیم وارد جوامع محلی می‌شود و این خود ظرفیتی برای افراد بومی جهت برپایی بازارچه‌های مختلف ایجاد می‌کند و قطار گردشگری این امکان را برای مسافران فراهم ساخته بود.

خلیلی با بیان اینکه متاسفانه ظرفیت قطار گردشگری در لرستان نادیده گرفته شده، گفت: باید عزمی از درون استان این مهم را مطالبه کند.

مجری طرح قطار گردشگری لرستان به اشتغال‌زایی خوب قطار گردشگری اشاره و تصریح کرد: با توجه به آمار بالای بیکاری د استان، استفاده از قطار گردشگری می‌تواند گره از این مشکل باز کند.

وی خاطرنشان کرد: بدون تردید حجم ارزی که از طریق قطار گردشگری وارد استان می‌شود در مقایسه با دیگر روش‌های جذب هدفمند گردشگر قابل مقایسه نیست و از این رو فعال کردن مجدد آن یک ضرورت است.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رسانه های لرستان ظرفیت بزرگی هستند

«کشت و صنعت ماهور دشت‌یافته»؛ دومین شهرک صنعتی غیردولتی لرستان وارد مرحله بهره‌برداری شد

انسجام ملی، مقاومت ملی، کارآمدی و سرمایه اجتماعی؛ چهار راهبرد دولت برای عبور از شرایط سخت است/ توسعه لرستان وارد ریل جدیدی شده است/ دولت این استان را فراموش نخواهد کرد

31 شهریور؛ فرصت مشارکت در ساختن آینده لرستان با «نشان‌دار کردن مالیات»

کسب رتبه اول شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان در طرح مهتاب

پیش‌بینی تولید 35 هزار تن گوجه‌فرنگی در لرستان

قبولی 128 دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد در مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی

تخلیه قلعه فلک و افلاک ، دغدغه‌ی سردار شهید سلامی بود

اراده شهردار جوان و با انگیزه خرم‌آباد، برای تحول چهره شهر ستودنی است

هشدار رهاسازی آب از سدهای ایوشان و تاج امیر لرستان

پلمب آسانسور ناایمن مجتمع پزشکی در خرم‌آباد

جریمه 10 میلیارد ریالی قاچاقچی دام در پلدختر

هشدار دادستان مرکز لرستان در خصوص رعایت حجاب

پوشش رایگان بیمه سلامت برای دهک‌های اول تا پنجم در لرستان

سخنگوی سپاه: رسانه‌ یکی از ابزارهای اصلی جنگ ترکیبی است

پل شهدای اقتدار خرم‌آباد آماده بهره‌برداری است

آغاز مسابقه میدان یار گروه های مردمی لرستان

رسانه‌های لرستان در خط مقدم جهاد تبیین و روایتگری ایستادند

46 طرح مخابراتی به ارزش 787 میلیارد تومان در لرستان آماده بهره‌برداری است

بهره‌برداری از 36 میلیارد تومان پروژه منابع طبیعی لرستان همزمان با هفته دولت

کشف 110 کیلوگرم موادمخدر در لرستان

لرستان، میزبان 740هزار کلنی زنبور عسل

770 میلیارد پروژه کشاورزی در لرستان افتتاح می‌شود

43 روستای لرستان در هفته دولت آبرسانی می‌شود

واگذاری 120 سامانه خورشیدی به عشایر لرستان

آغاز رقابت بیش از 33 هزار داوطلب لرستانی در آزمون سراسری 1405

افتتاح ایستگاه پمپاژ آب اسماعیل‌آباد دلفان لرستان

آغاز پانزدهمین مرحله واکسیناسیون طیور بومی ،گامی بلند در راستای کمک به معیشت روستائیان

برداشت انجیر سیاه از انجیرستان های لرستان

اجرای طرح خانه امید برای خانه دار شدن کارگران واحدهای صنعتی و معدنی لرستان

اتصال 179 مدرسه لرستان به شبکه پرسرعت فیبر نوری

انتصاب رئیس کل جدید دادگستری لرستان

برج‌های دوقلو خرم‌آباد در مسیر تعیین تکلیف؛ شهرداری آماده جذب سرمایه‌گذار شد

پرداخت 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات در یک سال

آزمایشگاه تخصصی سیلندرهای فولادی در الیگودرز بهره‌برداری شد

تولید 25 درصد لباس فرم دانش‌آموزان لرستان در هنرستان ها

تداوم طرح ملی کشاورزی حفاظتی در لرستان؛ کشت گندم در دو قطعه مقایسه‌ای

اجلاس رؤسای آموزش و پرورش کشور در لرستان+فیلم

توقیف 57 وسیله نقلیه حادثه ساز در خرم‌آباد

پیام مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان به مناسبت سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی

دستگیری قاتل سه جوان معمولانی در لرستان

711 میلیارد تومان مالیات برای پروژه‌های اولویت‌دار لرستان نشان‌دار شد

کاهش ترافیک مرکز شهر خرم‌آباد با پل‌های قاضی و افلاک

پل قاضی خرم‌آباد تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود

کشف 8 مورد جعل علامت استاندارد بر روی کالاها در لرستان / انجام یک هزار و 200 مورد بازرسی از واحدهای صنفی لرستان

مشکلات فرهنگی مهم ترین عامل کمبود اهدا عضو در استان است

گزارشگر بومی در حاشیه، مهمان یزدی در میکروفون

گردش حساب پتروشیمی باید در استان متمرکز شود

846 پروژه در هفته دولت افتتاح و کلنگ زنی می‌شود

شناسایی بیش از 14 هزار بیمه‌شده جدید در لرستان