آخرین مطالب

عسل ناب، تحفه بی نام و نشان دلفان گزارش

عسل ناب، تحفه بی نام و نشان دلفان

  بزرگنمایی:
وجود جنگل، مراتع غنی و آب و هوای ییلاقی، شهرستان دلفان را به یکی از قطب های تولید عسل در کشور تبدیل کرده است اما به دلیل نبود نام تجاری و بسته بندی مناسب، این تحفه با ارزش برای عموم مردم کشور و حتی لرستان ناشناخته مانده است.

وجود جنگل، مراتع غنی و آب و هوای ییلاقی، شهرستان دلفان را به یکی از قطب های تولید عسل در کشور تبدیل کرده است اما به دلیل نبود نام تجاری و بسته بندی مناسب، این تحفه با ارزش برای عموم مردم کشور و حتی لرستان ناشناخته مانده است.
به گزارش تمدن لر،  شهرستان دلفان از قطب‌های زنبورداری استان لرستان و کشور است که 80 هزار کلونی زنبور عسل دارد و 842 زنبوردار در این منطقه مشغول به فعالیت هستند، سالانه هزار تن عسل مرغوب در دلفان تولید و به بازار مصرف عرضه می گردد که عمده آن معادل750تن در روستای "کفراج" تولید می شود.

روستای کفراج مرکز دهستان خاوه شمالی در دامنه کوه گرین واقع شده که به سبب تنوع پوشش انواع گونه های گیاهی، عسل مرغوب و با کیفیتی دارد که حاصل دسترنج زنبوردان پر تلاش و حرفه ای این منطقه است.

روستای کفراج بزرگترین کلونی زنبور عسل کشور را دارد و بیش از 300 خانوار با جمعیت حدود یک هزار نفر در آن به زنبورداری مشغول هستند، عسل کفراج به همراه روغن حیوانی و نخود از مهمترین سوغات شهرستان دلفان است که مسافران با سفر به این دیار آنرا به تحفه می برند و اهالی نیز سوغات عسلی را به اقوام و دوستان خود در دیگر شهرها هدیه می دهند.

مشکلات عسلی ترین روستای ایران

دلفان، شهر عسل استعدادهای فراوانی برای توسعه زنبورداری دارد اما زنبورداران روستای کفراج آن با مشکلات فراوانی مواجه هستند، تبلیغ و  بازاریابی یکی از نیازهای عسل دلفان است چراکه این محصول مرغوب و خالص بایستی بصورت حرفه ای معرفی گردد بنابراین برندسازی ( ایجاد نام تجاری)برای عسل شهرستان دلفان و کفراج یک ضرورت است تا از عرضه عسل  تقلبی به نام دلفان به بازار مصرف جلوگیری و حتی زمینه صادرات آن نیز فراهم شود.

یکی از زنبورداران روستای کفراج دلفان می گوید: یکی از نیازهای ضروری عسل، برندسازی آن می باشد که تاکنون انجام نشده است و متاسفانه عسل نامرغوب در بازار توسط دلالان و واسطه ها بنام عسل کفراج دلفان عرضه می شود در حالیکه برندسازی آن موجب می شود مشتریان، عسل واقعی منطقه را خریداری نمایند.

یونس برفی اظهار داشت: در چند سال اخیر به علت نبود داروهای اصلی و گران شدن آنها، زنبورداران از داروهای تقلبی استفاده می کنند که موجب تلف شدن بسیاری از زنبورها می شود.

یکی دیگر از زنبورداران می گوید: برای تولید عسل، به انواع گل و گیاه نیاز است بنابراین وجود مراتع و جنگل ها نقش بسیار مهمی در روند تولید دارند اما متاسفانه به دلیل خشکسالی و  عدم مدیریت صحیح در سال های گذشته، مراتع  در حال از بین رفتن است.

محمد برفی یکی از مهمترین مشکلات زنبورداران را نبود بیمه عنوان کرد و افزود: زنبورداران بیمه نیستند و آینده آنان نامشخص است اما هیچ ارگانی در این زمینه به آنها کمک نمی کند و همین امر موجب ناامیدی آنها شده است.

دلفان استعدادهای لازم را برای توسعه زنبورداری دارد و این صنعت می تواند زمینه جذب جوانان بیکار را فراهم نماید اما این مهم نیازمند حمایت های ویژه دستگاه های متولی و همت مسوولان مربوطه است تا زمینه اشتغال تعداد بیشتری از جویندگان کار در منطقه فراهم شود.

ثبت44 روستای شناسنامه دار تولید عسل در دلفان

مدیر جهاد کشاورزی دلفان با بیان اینکه این شهرستان در سال جاری به شهر عسل ایران ملقب شده است افزود: در سال گذشته و امسال نیز زنبوردار ملی و نمونه کشور از این شهرستان انتخاب شده  است.

سید سعید حسینی گفت: برداشت عسل در دلفان طی سه مرحله صورت می‌گیرد که برداشت اول به عنوان عسل مرغوب بهاره از اوایل تیر ماه آغاز می‌شود و مراحل بعد در مرداد و شهریور ماه می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: در این شهرستان علاوه بر تولید عسل و زنبورستان ها، ژل رویال، بره موم و سایر فرآورده های مرتبط تولید می شود به نحوی که زنبورداران این منطقه سالانه 50کیلو ژل رویال، هزار کیلوگرم بره موم و 30تن موم با کاربردهای غذایی و دارویی تولید می کنند.

حسینی ادامه داد: در سال های اخیر با وجود پرورش دهندگان پیشروی تولید، صادرات ملکه و اصلاح نژاد نیز صورت می گیرد اما یکی از مشکلات عمده زنبورداران این است که نمی توانند، بیمه بی نام جهت کارگران خود داشته باشد که این مشکل باید حل شود.

وی نبود سرمایه در گردش را از دیگر مشکلات زنبورداران دلفان عنوان کرد و افزود: باید با ارائه تسهیلات با سود کم از زنبورداران حمایت شود تا بتوانند فعالیت اقتصادی داشته باشند که مدیریت جهاد کشاورزی حمایت های لازم را برای ایجاد اشتغال در صنعت زنبورداری انجام خواهد داد اما دراین زمینه نیازمند همکاری بانک ها هستیم.

مدیرجهاد کشاورزی دلفان در زمینه برند سازی عسل شهرستان نیز گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته و رایزنی های فراوانی با سازمان استاندارد، دانشکده کشاورزی و آزمایشگاه مربوطه صورت گرفته است که امیدواریم با طی مراحل قانونی، برندسازی خوبی صورت بگیرد.

فرماندار دلفان نیز با بیان اینکه مسیر پیش روی تولیدکنندگان عسل شهرستان تا حدودی هموار شده است تصریح کرد: دولت از صنعت زنبورداری حمایت می کند و تمام تلاش خود را برای توسعه و پیشرفت این بخش به کار خواهد گرفت.

اصغر قهرمانی با تاکید بر ظرفیت دلفان برای توسعه صنعت زنبورداری، افزایش تولید و اشتغال زایی در این زمینه ادامه داد: شهریور ماه سالجاری جشنواره عسل  در راستای برند سازی عسل مرغوب کفراج برگزار شد تا موجب آگاهی و حمایت عموم مردم و رسانه ها شود.

وی افزود: 44 روستای شناسنامه دار تولید عسل در این شهرستان وجود دارد و با توجه به پوشش گیاهی مناسب، استعداد بالقوه ای برای  توسعه صنعت زنبورداری دارد که می توان با برنامه ریزی و حمایت دستگاه های مربوطه جهت رونق اقتصادی زنبورداران و ایجاد اشتغال جوانان از این پتانسیل استفاده کرد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اقدام لازم برای حفظ اموال فرهنگی در بروجرد

10 اردیبهشت آخرین فرصت ارسال اثر به رویداد ملی جوانی جمعیت

تجمع مردم خرم آباد در حمایت از اجرای طرح نور

رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد

تاسیس شهرداری منطقه 4 و دو سازمان در شهرداری خرم آباد

برگزاری نخستین نشست تخصصی شعر معاصر بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال 1403

بسته‌های همراه اول ویژه حج 1403 اعلام شد

سپاه برای برطرف کردن مشکلات لرستان در کنار دولت است

کنکور بسترساز پیشرفت‌های علمی است که باعث حماسه «وعده صادق» شد

بسته‌های همراه اول ویژه حج 1403 اعلام شد

تمامی نهادها، دستگاه‌ها و ارکان نظام در استان متحد و متعهد اقدام کرده تا به پیشرفت و توسعه استان برسیم

پنج هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرح های آب منطقه ای استان تخیص یافت

تاکید بر رفع موانع تملیک جهت احداث سایت همراه اول و اجرای پروژه های فیبرنوری

تکمیل آبرسانی به 162 روستا تا پایان سال جاری در لرستان

کاهش 33 میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان

پسربچه 5ساله خاله خود را به ضرب گلوله کشت

اولین کاروان از لرستان به حج عمره اعزام می‌شود

47 خرده‌فروش و قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند

پلمپ دندانپزشکی و کلینیک غیرمجاز در خرم آباد

کشف بیش از 5 هزار لیتر نفت سفید در یک انبار

برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان +عکس

ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز 110 میلیمتر پلی اتیلن در چگنی

سرنانوازی جز لاینفک موسیقی لرستان است

تمدید گواهینامه بین المللی استانداردهای سیستم مدیریت یکپارچه IMS در شرکت گاز استان لرستان

شفقت استاندار لرستان شد

کاهش 5 درصدی مالیات تولید با هدف تحقق شعار سال

راه‌اندازی قرارگاه‌های جهادی در مناطق حاشیه‌ای لرستان

جاعلان اسناد و مدارک در دام پلیس لرستان

بیشه خرم‌آباد از بین 8 روستای گردشگری کشور برای ثبت جهانی انتخاب شد

75 میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات مدارس لرستان در سال جاری

جسد جوان غرق شده در رودخانه سزار لرستان پس از 12 روز پیدا شد

شرکت مخابرات ایران، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی دریافت کرد

اجرای طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی در لرستان

نواختن زنگ سلامت در مدارس لرستان

ثبت همزمان تصویر 4 قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه

یونس بهاروند مدیرکل آموزش و پرورش لرستان شد

افتتاح مجتمع آوای کوچه فیلم گام اول در تحقق شعار سال در لرستان

کسب مقام اول ورزشکار لرستانی در مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین رشد منابع را رقم زد

ضد عفونی و لایروبی آبشخورهای مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست لرستان

پیش بینی ذخیره 600 هزار تن گندم در لرستان

صادرات 20 تنی ماهی ظرف یک ماه اول سال

کلاهبردار سکه‌های تقلبی در الیگودرز دستگیر شد

گام بزرگ بانک رفاه کارگران در احیای واحد های تولیدی وصنعتی وجهش تولید در لرستان

سفر ارزیاب یونسکو به لرستان برای ثبت جهانی«فلک‌الافلاک»

ابلاغ نرخ جدید کرایه تاکسی به فرمانداری خرم آباد

سامانه نسخه الکترونیک در حال به‌روزرسانی‌ست/پذیرش موقت نسخه‌های الکترونیکی

تماشاخانه سیار کانون میهمان کودکان و نوجوانان خرم آباد

بهره برداری از 71 طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان

آسفالت 87 کیلومتر از راههای روستایی لرستان