بزرگنمایی:
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان در خصوص موارد مطرح شده مبنی بر تعطیلی ابرپروژه سد معشوره گفت: مناقصه انتخاب پیمانکار برای آغاز عملیات بدنه اصلی احداث سد بزودی برگزار میشود
به گزارش تمدن لر، داریوش حسن نژاد در گفت و گو با ایرنا افزود: تاکنون اقدامات صورت گرفته در سد معشوره از محل 650 میلیارد ریال ردیف مطالعاتی انجام شده که با احتساب تعدیل و ارزش روز، این مبلغ معادل پنج تا 6 هزار میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه نمی توان گفت پروژه تعطیل شده است، اظهار داشت: ساخت سد مرحله به مرحله و قرار نیست با یک پیمان کلی اجرا شود، از طرفی این طرح از ردیف بودجه سال 1404 بهره مند شده و مابقی طرح با استفاده از اعتبار این ردیف دنبال می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان یادآور شد: بنابراین پس از پایان اعتبار مطالعات و اقدامات صورت گرفته از این محل، قرار است مناقصه انتخاب پیمانکار برای آغاز عملیات احداث بدنه اصلی سد در مردادماه برگزار شود.
حسن نژاد تصریح کرد: از محل ردیف بودجه سال جاری 2 هزار و 500 میلیارد ریال برای معشوره مصوب شده و سه هزار میلیارد ریال نیز با پیگیری استاندار لرستان از محل اعتبارات توازن استانی اختصاص یافته است.
وی نسبت به برگزاری مناقصه و تعیین تکلیف پیمانکار در نیمه نخست امسال ابراز امیدواری کرد و ادامه داد: پس از این مرحله عملیات اجرایی بدنه اصل سد آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، طرح مطالعاتی سد معشوره سال 80 آغاز و کلنگ آن سال 92 به زمین زده شد، اما همچنان جزو طرح های بر زمین مانده به شمار می رود و با وجود تغییر در طرح اولیه و کاهش چشمگیر ظرفیت دریاچه، اما باز هم در فهرست طرح های بلاتکلیف و مسن لرستان و حتی کشور خودنمایی می کند.
سد تنگ معشوره ( یا همان گاشمار) بر روی رودخانه کشکان (از سرشاخههای رودخانه کرخه) و حدود 550 متر پایینتر از محل تلاقی دو رودخانه کاکارضا و چم زکریا واقع شده و موقعیت جغرافیایی آن در 90 کیلومتری غرب شهر خرم آباد ، 40 کیلومتری جنوب شهر نورآباد مرکز دلفان و 45 کیلومتری شمال شهر کوهدشت واقع شده است.
سد و نیروگاه تنگ معشوره در طرح اولیه قرار بود با هدف تولید انرژی برق آبی، کنترل و جمع آوری سیلاب و روان آب های سطحی رودخانه و همچنین تامین آب کشاورزی مورد نیاز دشت و اراضی منطقه کوهدشت ایجاد شود و تخصیص اولیه آن 271 میلیون مترمکعب از رودخانه کشکان تصویب شد، اما پس از کش و قوس های فراوان در نهایت شرکت آب منطقهای لرستان تیرماه 1400 اعلام کرد، تخصیص سالانه این سد برای تامین نیازهای آب شرب، صنعت، کشاورزی، زیست محیطی و پایداری جریان شهر و روستاهای چگنی، کوهدشت، پلدختر، سلسله و نورآباد، 185 میلیون متر مکعب شده است.
این طرح هم اکنون حدود 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طی روزهای اخیر منابع محلی از تعطیلی آن و جابجایی تجهیزات به خارج از منطقه خبر می دهند.