آخرین مطالب

کمک بخش خصوصی به شرط تعادل اختیارات وانتظارات یادداشت

کمک بخش خصوصی به شرط تعادل اختیارات وانتظارات

  بزرگنمایی:

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، حسین سلاح ورزی ؛ نایب رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران در یادداشتی نوشت:

 در وضعیت فعلی که درآمد ارزی دولت به‌دلیل سقوط صادرات نفت خام و بودجه امسال با شدید‌ترین فشارها مواجه شده، باید به بخش خصوصی اعتماد کند. بخش خصوصی ایران توانایی سازگار کردن منافع خود و کارگران را دارد و اگر دولت در این حوزه نیز سطح دخالت‌های جانبدارانه را کاهش دهد می‌توان از این گرداب عبور کرد.

دولت نهم به ریاست محمود احمدی‌نژاد هرگز با بخش خصوصی مدارا نکرد و نخواست بخشی از قدرت فوق‌العاده و اختیارات گسترده نهاد دولت و صدها دستگاه دولتی به بخش خصوصی را سلب کند.

در همان روزها دکتر دانش‌جعفری وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت وقت به اتاق ایران دعوت شد تا سخنان بخش خصوصی را بشنود و حرف‌های خودش و احتمالاً دولت را انتقال دهد. دانش‌جعفری به‌عنوان نماینده دولت گفت که تردید دارد بخش‌خصوصی ایران آنقدر توانایی و نیرو داشته باشد که بتواند جانشین دولت شود و نقش‌هایی را که این دولت اجرا می‌کند، ایفا کرده و جای خالی دولت را بگیرد.

او ادامه داد که افکار عمومی به نمایندگان بخش‌خصوصی اعتمادی ندارد زیرا تفکرات ملی ندارند یا اگر تفکرات ملی دارند آن را نشان نداده‌اند. واقعیت این است که سخنان سال 1386 داوود دانش جعفری که از اقتصاددانان و مدیران منصف و معتدل است، باور و سخن دل همه مدیران ارشد دولتی است که در ایران و در دهه‌های تازه سپری شده در ذهنیت آنها نهادینه شده و به مدیران میانی و نیز مدیریت‌های پایین انتقال یافته است.

این روزها نیز که دولت و سایر قوای اداره کننده کشور با محدودیت‌های درآمدی رو به رو شده و از سوی شهروندان زیر ضرب قرار دارند که برخی کارها را به بخش خصوصی بسپارید، دوباره مقوله توانایی بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشور در محافل و مراکز سیاسی مطرح شده است.

بدون درنگ و بدون چون و چرا می‌گویم در وضعیت فعلی آرایش و توزیع قدرت میان نهادهای مدنی و دولت و سایر نهادهای سیاسی واقتصادی حکومتی و توجه به شرایط سیاست خارجی، بخش خصوصی نمی‌تواند همه تنگناها را برطرف کند چون وظایفی بر دوش و اختیاراتی در سطح سیاستگذاری‌های کلان ندارد.

اما اگر اجازه داده شود وظایف و تکالیف و تعهدات دولت شرایط عادی پیدا کند و اختیارات کافی به بخش‌ خصوصی نیز داده شود، حتماً این جانشینی توأم با کامیابی خواهد بود و نمی‌توان بخش‌ خصوصی را امتحان پس ‌نداده مردود اعلام کرد. یادمان باشد حتی در خصوصی‌ترین اقتصادها و جامعه‌ها مقوله‌های بسیار بااهمیت مثل امنیت داخلی و امنیت مرزهای کشور و نیز تأمین منابع لازم برای بهداشت و درمان و نیز آموزش عمومی از وظایف دولت است.

اگر تقسیم اختیارات و وظایف در بالاترین سطح میان دولت و نهادهای مدنی از جمله نهاد بنگاه‌های خصوصی به طور کارشناسانه و بر پایه پیمان‌های محکم برقرار شده و توزیع انواع قدرت مثل قدرت فرهنگی، قدرت اجتماعی و قدرت سیاسی استوار شود بخش خصوصی ایران می‌تواند در مسیر کاهش دشواری‌های ملی گام‌های مؤثر بردارد و به دولت کمک کند.

درحال حاضر نیز سهم بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای میلیون‌ها ایرانی و نیز ایجاد ارزش افزوده برای بزرگتر شدن تولید ناخالص داخلی قابل اعتنا است. به نظر می‌رسد دولت محترم باید در کلیت خود استفاده از توانایی‌های مادی، فکری و ظرفیت کارشناسی بخش خصوصی برای غلبه بر دشواری‌ها در برخی حوزه‌ها را یک امر عینی و واقعی تلقی کرده و از گرفتاری‌های خود بکاهد.

به طور مثال در وضعیت فعلی که درآمد ارزی دولت به‌دلیل سقوط صادرات نفت خام و بودجه امسال با شدید‌ترین فشارها مواجه شده، باید به بخش خصوصی اعتماد کند.

بخش خصوصی ایران توانایی سازگار کردن منافع خود و کارگران را دارد و اگر دولت دراین حوزه نیز سطح دخالت‌های جانبدارانه را کاهش دهد می‌توان از این گرداب عبور کرد. بخش خصوصی ایران می‌تواند در صورت سیاست خارجی متعادل به جذب سرمایه خارجی و نیز فاینانس کمک کرده و گرفتاری‌های دولت را کاهش دهد. اما همه این رخدادها هنگامی از ذهن به عمل منتقل می‌شود که دولت‌ها به بخش خصوصی اعتماد کنند.

از سوی دیگر باید بدانیم بخش خصوصی به میزانی با اقبال دولت مواجه می‌شود که بتواند در کوتاه مدت مشورت کارشناسی کاربردی برای حل مسائل و دشواری‌های امروز ارائه کند، اگر بخش خصوصی توانایی چنین مطالبه‌ای را نتواند فراهم کند، کار سخت خواهد شد.

حسین سلاح ورزی
نایب رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پذیرش 109 دانش‌آموز زیر پوشش کمیته امداد لرستان در مدارس نمونه و استعدادهای درخشان

17 هزار میلیارد ریال برای تکمیل سد «زیبامحمد» خرم‌آباد نیاز است

کسب 9 رتبه برتر دانش‌آموزان لرستانی در مسابقات «پرسش مهر»

95 درصد از مطالبات گندم‌کاران لرستانی پرداخت شد

حجم معاملات برق در بورس انرژی از 40 هزار میلیارد تومان عبور کرد

اطلاعیه مدیرکل امور مالیاتی لرستان درباره آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی و طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها

انتصاب اعضای ستاد انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در لرستان

رشد 19 درصدی تردد از محورهای مواصلاتی لرستان

انتصاب سرپرست معاونت جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان لرستان

کشف 16 فقره سرقت در بروجرد

لرستانی‌ها 350 هزار مترمکعب آب صرفه‌جویی کردند

قاچاقچیان نوشت افزار در لرستان نقره‌داغ شدند

تولید بیش از 6 میلیون اصله نهال توسط بخش خصوصی در لرستان

هوشمندسازی 90 درصد مخازن آب شهری لرستان

اولین مدرسه با مشارکت مستقیم اولیای دانش‌آموزان در لرستان ساخته می‌شود

6 واحد تولیدی و صنعتی پلدختر اخطاریه زیست‌محیطی گرفتند

تأکید شهردار خرم‌آباد بر همگرایی دستگاه‌ها برای توسعه استان

جریمه 2 میلیارد تومانی قاچاقچیان کالا در خرم‌آباد

شناسایی گونه جدید سگ‌ماهی برای اولین‌بار در رودخانه «قلیان» الیگودرز

27 وقف جدید در لرستان ثبت شد

ویدیو / قسمت هشتم بابا برقی و کامی روشن

صعود مقتدرانه کشتی آزاد نوجوانان بروجرد به دور سوم لیگ کشور

3800 تن کلزا از مزارع لرستان برداشت شد

ایستگاه آتش‌نشانی مسکن مهر خرم‌آباد به‌زودی افتتاح می‌شود

خانه‌دار شدن شهرداری منطقه 3 خرم‌آباد در آستانه تحقق

کلیه صنوف زیر چتر نظارت پلیس اماکن لرستان/بازدیدهای شبانه‌روزی برای رعایت نظم و قانون و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان

پرداخت 621 میلیارد تسهیلات تبصره 18 در لرستان

توقف سرمایه‌گذاری و اجرای ناقص قوانین؛ دلایل اصلی ناترازی برق در دهه اخیر

معشوره در صدر پیگیری ها /ضرورت تامین منابع مالی و تسریع در روند ساخت سدهای استان

یکی از ملاک های ارزیابی شهرداران احداث بوستان های بانوان در شهرهاست

احداث 4 تقاطع غیرهم‌سطح در شهر بروجرد

«کشکان» خشک شد!

آغاز ثبت‌نام دوره‌های کاردانی و کارشناسی دانشگاه علمی‌کاربردی لرستان

حکم جالب یک قاضی برای متخلف زیست محیطی / پاکسازی پسماند‌های تالاب‌های ولیعصر به جای حبس

84/5 درصد پرونده‌های تبصره ماده 100 در لرستان مشمول مالیات صفر شدند

بهره برداری از جایگزین 163 مدرسه کانکسی استان

714 مورد نظارت بر مجوزهای تغییر کاربری اراضی کشاورزی لرستان انجام شد

شناسایی 178 ملک مازاد دولتی در لرستان

نخستین بانک جامع اطلاعاتی بانوان در لرستان راه اندازی می شود

صف طولانی 11 هزار جوان لرستانی در انتظار وام ازدواج

اسداله کلانتر مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان شد

برخورد سخت و قاطع پلیس در انتظار قانونشکنان است

انهدام باند سارقان مسلح جاده‌ای و کشف بیش از 50 میلیارد اموال مسروقه در لرستان

اعلام خرابی سرویس فیبر نوری مخابرات از طریق سامانه 2020

بانک سپه لرستان پل ارتباطی با مشتریان را در مصلای الغدیر مستحکم کرد

اجرای مرحله جدید قانون پایانه‌های فروشگاهی از دی‌ماه 1404

اصل و بنیان تعاون تجمیع سرمایه های خرد و کار جمعی است

قاچاقچی گل در لرستان 124 میلیارد ریال جریمه شد

توقیف محموله سلاح و مهمات جنگی در لرستان؛ ضربه مقتدرانه پلیس به قاچاقچیان

اتوبوس‌های فرسوده در لرستان نوسازی می‌شود