آخرین مطالب

کرونا مثبت اما بی‌خیال گزارش

کرونا مثبت اما بی‌خیال

  بزرگنمایی:

داروخانه بسیار شلوغ است به قول قدیمی‌ها جای سوزن انداختن ندارد اغلب افراد برای خرید داروهای کرونا آمده‌اند چون یکی از داروخانه هایی است که داروهای درمان کووید 19 را توزیع می کند.

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر به نقل از ایرنا لرستان ، برخی خودشان کرونا دارند و برخی برای بیماران دارو تهیه می‌کنند، اما همه کنار هم بدون رعایت فاصله اجتماعی ایستاده‌اند، افراد مبتلا و غیرمبتلا همه در این مکان کوچک جمع شده اند و داروخانه شلوغ و شلوغ تر می‌شود.

همه عجله دارند صدای برخی بلند می‌شود، خانم زودتر داروهای منو بدید مریضم خیلی بدحال است باید داروهایش را ببرم، دیگری با صدای بلندتر داد زد خانم من الان یک ساعته اینجا ایستادم پس این داروهای من چی شد؟

متصدی داروخانه که بخاطر شرایط حاد کرونا با استفاده از 2 ماسک و شیلد (محافظ) سعی می‌کرد همه را آرام کند جواب داد، چند لحظه سکوت کنید تا داروهای همه را آماده کنیم ما سه نفریم و شما دهها نفر،  لطفا ساکت باشید تا در نسخه پیچی داروها اشتباه نکنیم.

در گوشه ای از داروخانه ایستاده ام که یک نفر جدید وارد شد، وقتی شلوغی داروخانه را دید جا خورد، دفترچه اش را تحویل داد، هنوز متصدی دفترچه را نگرفته بود که گفت من خیلی عجله دارم باید داروهایم را زود بدهید تا آمپول هایم را تزریق کنم.

متصدی زیرچشمی نگاهی به جمعیت حاضر در داروخانه و نیم نگاهی به آن مرد کرد، در پاسخ گفت که دفترچه‌های همه به ترتیب حضور روی هم گذاشته شده است باید منتظر باشی، مرد این جمله را که شنید با لحن تندتر و بلندتری گفت من نمی‌توانم منتظر بمانم زودتر داروهایم را بدهید، خیلی عجله دارم.

همه ساکت و از حرف‌های این مرد متعجب شدند، دوباره با لحنی شدیدتر گفت داروهایم را سریع تحویل بدید که این بار پزشک داروساز که انتهای راهرو قفسه ها ایستاده بود گفت: همه این افراد برای تحویل دارو ایستاده‌اند همه هم عجله دارند باید تحمل کنی.

به یکباره از کوره در رفت، دستهایش را به پیشخوان می مالید و با صدای بلند فریاد می‌زد من کرونا دارم اگر داروهایم را تحویل ندهید همه شما هم مبتلا می‌شوید.

متصدی داروخانه که قیافه متعجب همه ما را دید در چند دقیقه داروهای این فرد را آماده کرد و به او داد، زمانی که داروهایش را تحویل گرفت رو به افراد حاضر در داروخانه کرد و لبخندی زد و رفت، در این حین متصدی از همه عذرخواهی کرد اما ما هیچ اعتراضی نکردیم چون واقعا از کرونا می‌ترسیدیم.

شاید این فرد جز معدود آدم‌هایی است که فریاد می‌زند من کرونا دارم چرا که برخی افراد مبتلا بی خیال به سرکار می‌روند یا با دوستان خود در خیابان‌ها قدم می زنند.

کرونا چنان مرموز است که تا حدودی می توان گفت یک ویروس مخفی است و تا علائم در فرد ظاهر نشود، نمی‌دانیم چه کسی سالم و چه کسی مبتلا است اما برخی کرونا مثبت ها بی‌خیال در کوچه و خیابان می گردند.

مخفی بودن علام کرونا در عده ای خود یک مساله و مخفی کاری افراد مبتلا به این ویروس از همه مهمتر است، آنفلوآنزا و سرماخوردگی نشانه‌هایی دارند اما کرونا برای برخی فقط در ظاهر یک اسم است و  علامتی ندارند.

نمی‌دانیم کسی که در تاکسی کنارمان نشسته است کرونا دارد یا نه، نمی‌دانیم کسی که در مطب، مرکز خرید یا بازار از کنارمان بدون ماسک رد می‌شود یا اینکه چند ساعتی در بازار می‌گردیم افرادی که کنارمان در مرکز می‌مانند کرونا دارند یا نه؟

جولان برخی از افراد کرونا مثبت در خیابان چشمگیر است، بی‌خیال از اینکه کرونا دارند 14 روز در قرنطینه نمی‌مانند، در تاکسی می‌نشینند، در بازار می‌چرخند، که این گشت و گذار در خیابان‌ها و کوچه‌ها نشان دهنده بی‌توجهی آنان به خطرناک بودن این ویروس است.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید 20 تا 25 درصد افراد با تست مثبت کرونا به طور وسیع در جامعه حضور می یابند و از طرفی بسیاری از افراد ناقل هم بدون علامت و تست همچنان در اجتماعات هستند.

سامان یکی از مبتلایان به کرونا در این باره گفت: من زمانی که به کرونا مبتلا شدم فقط 2 روز سردرد شدید و تا حدودی بدن درد داشتم، به همین دلیل فقط چهار روز در قرنطینه ماندم و چون مجبور به تامین هزینه‌های زندگی ام بودم، به محل کارم که یک شغل آزاد است برگشتم.

وی ادامه داد: در محل کسب و کار من به طور معمول اجتماع مردم را ندارم و در طول روز افراد محدودی برای خرید مراجعه می‌کنند و همین باعث شد که به محل کار برگردم.

از او پرسیدم همان افراد محدود که شما وسیله‌ای را به دستش می دهی ممکن است به کرونا مبتلا شوند، در پاسخ گفت: روزانه برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا به مردم، هم از دستکش و هم ماسک استفاده می‌کنم چون ناچارم برای تامین معیشت زندگی به مغازه بیایم.

حال که کرونا تا این حد خطرناک است مگر 14 روز در خانه ماندن چقدر سخت است که خیلی از افراد حاضر نیستند این زمان را در خانه بمانند، درحالیکه طبق نظر کارشناسان و پزشکان متخصص عفونی، با قرنطینه خانگی به مدت 14 روز می‌توان از انتقال این ویروس به دیگران جلوگیری کرد.

همچنین کارشناسان معتقدند یک مبتلا به ویروس کرونا اگر با علائم در جامعه حاضر شود در طول یک ماه می‌تواند بیش از 400 فرد سالم را مبتلا کند، پس اگر افراد مبتلا دلشان به حال مردم نمی‌سوزد، حداقل به فکر پدر، مادر و یا عزیزان خودشان باشند چون امکان ابتلای آنان هم زیاد است.

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از شهروندان درخواست کرده است که در صورت مثبت بودن تست کرونا در خانه بمانند؛ چرا که به سرعت می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند.

به گفته وی بیماری کووید 19 از سرایت پذیری بالایی برخوردار است و به عبارتی با شتابی غیرقابل تصور در محیط های بسته و مسقف تکثیر می‌شود بنابراین اگر این افراد نقض قرنطینه کنند، تمام محدودیت های کرونایی اخیر بی اثر خواهد بود و متاسفانه با این کار، شکستن زنجیره ویروس هم غیرممکن می شود.

وی تصریح کرد: هرچند ستاد ملی مقابله با کرونا جرایمی را برای این کار در نظر گرفته اما مهمترین موضوع وجدان افراد است و باید بدانند که افراد مبتلا می توانند دیگران از جمله سایر افراد خانواده و همکاران را دچار بیماری کنند.

زالی اظهار داشت: شاید همراهی نکردن برخی مبتلایان در رعایت اینگونه مسائل، به دلیل پایین بودن سطح آگاهی آنها باشد، اینکه افرادی که تست کرونای آنان مثبت است اما علائم ندارند، تصور می کنند بیماری شان جدی نیست و در نتیجه در سطح شهر حضور پیدا می کنند که البته دلیل دیگر این رفتار می تواند کمبود آموزش های همگانی نسبت به عواقب این کار باشد.

کرونا غریب و آشنا نمی‌شناسد هر لحظه در کمین همه ما است پس افرادی که هیچ اعتقادی به کرونا ندارند بهتر است برای ساعتی هم که شده به بیمارستان‌ها و آرامستان ها سری بزنند تا بدانند کووید 19 چقدر جدی است.

قرنطینه شرایط سختی است اما اگر به این موضوع فکر کنیم که ممکن است این ویروس را به عزیزان خود انتقال دهیم و شاید با داشتن بیماری‌های زمینه‌ای آنان را از دست بدهیم، آن زمان متوجه می‌شویم که 14 روز در خانه ماندن بهتر از مرگ عزیزان است.

تا چهارم آذر قطعی 54 هزار و 672شهروند لرستانی به ویروس کرونا تایید شده است که از این تعداد یک هزار و 111 نفر نیز جان باخته اند.

در حال حاضر وضعیت شیوع کرونا در بروجرد، خرم آباد و سلسله قرمز، چگنی زرد و مابقی شهرستان های 11 گانه لرستان نارنجی است.

گزارش:مهناز بیرانوند



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مشکل منابع مالی پروژه راه آهن دورود به خرم آباد مرتفع شده است

کمک 27 میلیارد تومانی هلال احمراستان به نیازمندان

بهره برداری از ورزشگاه 15 هزار نفری خرم آباد؛ بزودی

بهره برداری از 16 هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم

لغو پرواز شماره 321 تهران - خرم آباد

پیام تبریک سردار نعمت الله باقری به جهادگران عرصه سازندگی

افزایش 250 درصدی جذب ورزشکار در هیأت بولینگ و بیلیارد لرستان

سرپرست جدید هیات ورزش کارگری لرستان منصوب شد

متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان

جهاد آبرسانی در 125 روستای لرستان

تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی

تالار افلاک خرم آباد پلمب شد

2 گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند

مسکن و اشتغال جامعه ایثارگر نیازمند حمایت ویژه است

پرداخت 49 میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغالی به دانشجویان و دانش‌آموختگان

آغاز متفاوت اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» با هنرنمایی قدیمی‌های تئاتر لرستان

برخی از ادارات استان مقید به رعایت قانون «م.الف» نیستند

لزوم ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان

کسب رتبه برتر مدیرمسئول پایگاه تمدن لر در جشنواره «بر بلندای حضور»

نامگذاری روز عملیات حاج عمران تحت عنوان «روز لرستان»

شرکت 17 هزار لرستانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش

نقش معلم در جامعه

لزوم برخورد با استخدام‌های غیرقانونی از سوی دستگاه‌های نظارتی

گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد

ورود سامانه بارشی از روز چهارشنبه در لرستان

بهره برداری از سدهای کمندان و تاج امیر در سال جاری

زندگی‌نامه 204 شهید کارگری لرستان تألیف می‌شود

مشاهده شدن گونه ارزشمند و نادر پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان +فیلم

ممنوع شدن ورود گردشگران به تونل برفی ازنا

تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی

تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است

تعیین تکلیف اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای در استان

توسعه وضعیت گردشگری در روستای بیشه

کشف جسد غرق شده جوان پلدختری در رودخانه سیمره

برقراری دو پرواز فوق العاده در فرودگاه خرم آباد

هوشمندسازی 30 درصد چاه‌های لرستان

خیبر یک جلسه از همراهی تماشاگران محروم می‌شود

افزایش 35 درصدی بارگیری راه‌آهن لرستان در نخستین ماه سال

اجرای 425 میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان

پیشرفت فیزیکی 85 درصدی شبکه آبیاری و زهکشی سد حوضیان

نهایی شدن مسائل ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک تا مردادماه

لرستان آماده برگزاری جشن‌های دهه کرامت

تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان

روش های آنلاین و جدید ثبت خرابی تلفن ثابت در مخابرات منطقه لرستان تشریح شد

185 میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد

52 دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان توقیف شد

کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش 50 میلیارد ریال لرستان

قاتل زباله گرد در الشتر دستگیر شد

خارج کردن جسم خارجی از بینی کودک دلفانی

سال گذشته حدود 70 هزار نفر در بیمارستان های صحرایی استان ویزیت شدند