آخرین مطالب

مجلس انقلابی در برزخ بین‌الدولتین! اجتماعی

مجلس انقلابی در برزخ بین‌الدولتین!

  بزرگنمایی:
یاداشت: بهزاد مومنی مقدم

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، حدوداً هفت ماه از عمر مجلس یازدهم طی شده است و این زمان برای تحلیل عملکرد مجلسی که یکی از سخت‌ترین و حساس‌ترین مقاطع تاریخ معاصر ایران را در عرصه قانون‌گذاری مدیریت می‌کند، می‌تواند زمان بسیار کمی باشد.
نقد اساسی به عمده تحلیل‌هایی که در طول این مدت، درباره مجلس موسوم به انقلابی منتشر شده است نیز به همین تعجیل در نقدها برمی‌گردد. اکثر این نقد و نظرها به این دلیل که از زاویه دید جریانات سیاسی بیان شده‌اند، شتاب‌زده هستند و عمدتا نیز عملکرد چندماهه مجلس را بحث و بررسی کرده‌اند. هم آن عده که تلاش می‌کنند، با بزرگنمایی، برخی فعالیت‌های نمایندگان، این مجلس را ورای مجالس قبلی ببینند و آن را نقطه عطفی در سیر مدیریتی کشور بدانند و هم آن عده که ذره‌بین به دست به دنبال تعداد فعالیت‌های پارلمانی همچون تصویب قوانین و استیضاح و سوال و تفحص و امثالهم می‌گردند تا با نشان دادن کمبودهای این حوزه، این نتیجه را بگیرند که این مجلس کارآمد نیست.
باید توجه داشت که مجلس یازدهم یک هشتم عمر خود را طی کرده است و هفت هشتم آن را در پیش رو دارد و دقیقاً به همین دلیل بهترین راه برای ارزیابی و تحلیل یازدهمین پارلمان ایران، صرفاً با بررسی عملکرد چند ماه اخیر حاصل نمی‌شود؛ بلکه با آینده‌پژوهی و تحلیل روند میتوان به جمع‌بندی واقع‌بینانه‌ای رسید.
همچنین بسیار مفید خواهد بود اگر به جای تبارشناسی نمایندگان مجلس از منظر سیاسی، زیست و رفتار سیاسی آن‌ها را معیار قضاوت قرار دهیم. رفتارهای سیاسی که اگر به دقت مطالعه شود به روشنی مشخص می‌شود، مجلس یازدهم نه تنها نتوانسته است ضعف‌های مجالس قبلی را مرتفع نماید، بلکه با حفظ همان روندهای غلط و حتی تشدید آن، در تحقق شعار «انقلابی‌گری» نیز موفق عمل نمی‌کند و از معیارهای واقعی، عینی و منطقی شعار «انقلابی‌گری» نیز عدول کرده است!
مجلس انقلابی همچنان در تشخیص اولویت‌های کشور ناتوان است. نگاه بخشی و استانی در مجلس موج می‌زند. فراکسیون‌های قومیتی که در مجالس قبلی نهی شده بود به راحتی شکل می‌گیرند و اکثریت نمایندگان نیز به جای اینکه خود را نماینده همه ملت ایران بدانند، در رقابت برای جلب توجه موکلان حوزه انتخابیه‌شان، سطح فعالیت‌های خود را به رتق و فتق امور سطحی شهرها و روستاها تنزل داده‌اند.
از طرفی دقیقاً در زمانی که سرمایه اجتماعی مسئولان به مسئله اول کشور بدل شده است و مردم بیشترین فاصله را با مسئولان خود احساس می‌کنند، نمایندگان مجلس انقلابی همه امتیازات را درو می‌کنند و آن را حق مسلم خود می‌پندارند، حال آنکه کمترین اهمیتی به مسئله افکار عمومی و برداشت و قضاوت آن نسبت به عملکرد خودشان نمی‌دهند.
برخی نمایندگان نیز به جای اینکه ببینند در مدت زمان باقی مانده از عمر دولت، چگونه می‌توانند بهترین نوع ارتباط را با قوه مجریه برقرار نمایند، عطای دولت فعلی را به لقایش بخشیده و به امید برقراری ارتباط با دولت بعدی، انگ وکیل‌الدوله شدن در آینده را به جان خریده‌اند.
آنچه مسلم است اینکه همچنان نمایندگان در راهروهای مجلس رفت و آمد می‌کنند، جلسات در حال برگزاری است، سخنرانی‌های آتشین در وصف محرومیت‌ها و مظالم و ناکارآمدی‌ها یکی پس از دیگری ایراد می‌شوند، جلسه‎ها و گعده‌ها در حال شکل‌گیری و فروپاشی است، مصوبات می‌گذرند و فرایندها به ظاهر در جریانند، اما بررسی این روند بیانگر آنست که امیدی به بهبودی مشکلات و مسائل اولویت‌دار کشور از چنین مجلسی نیست و ملت ناامیدتر از گذشته چشم‌انتظار راه‌حلی از آسمان هستند تا به دردها و رنج‎هایشان التیام بخشد.
حقیقت این است که رفتارشناسی و مطالعه زیست سیاسی نمایندگان مجلس یازدهم به روشنی نشان می‌دهد که این مجلس نیز نخواهد توانست در رأس امور قرار بگیرد. چرا که روندها همان روندهای قبلی و فرایندها نیز همان‌ها هستند، با این تفاوت که در مقام شعار، انقلابی بودن جای اعتدال را گرفته و نمایندگان مجلس یازدهم با شتاب ناشی از فشار افکار عمومی که خود در به وجود آمدن آن موثر بوده‌اند، تلاش می‌کنند تا با چند طرح و مصوبه بدون کار کارشناسی و فاقد زمینه اجرایی، صرفاً انتظارات از مجلس انقلابی را در حد یک مسکن موقت و سطحی برآورده نمایند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

برگزاری همزمان مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد بانک سپه و روز معلم در سراسر شهرستان‌های لرستان

بروجرد با “ورشو”جهانی می‌شود

865 میلیارد ریال پاداش مشترکان خوش مصرف برق اعمال شد

دستگیری زوج کلاهبردار فروش صوری شاسی‌بلند

یاد معلمی که در بمباران دشمن، درس عشق و ایثار را جاودان کرد

معلمان، معماران توسعه انسانی و حلقه اتصال آموزش به تولید"

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش لرستان از حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری

بررسی نحوه اجرا و روش‌های تامین منابع مالی تفاهم نامه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و جهاد کشاورزی در دیوان محاسبات استان لرستان

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی درکشت و صنعت و گردشگری ماهور لرستان

حفاظت از جنگل های بلوط در لرستان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار است

واسپاری نشریات محلی لرستان به کتابخانه ملی ایران

اجرای بیش از 300 ویژه‌برنامه هفته عقیدتی سیاسی سپاه در لرستان

قاچاقچیان کالا در لرستان بیش از 10 میلیارد ریال جریمه شدند

خدمات بهداشت حرفه‌ای به 17 هزار کارگاه در لرستان ارائه شد

تقدیر مدیرکل بنیاد شهید لرستان از مدیر بانک سپه به پاس یک سال همراهی و همکاری این بانک در حوزه تسهیلات اشتغال‌زایی

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل ارشاد لرستان معرفی شد

فراخوان اهدای خون در لرستان

تأکید استاندار لرستان بر تأمین فوری ساختمان مناسب برای بنیاد ایران‌شناسی شعبه استان

فعالیت 14 حوزه علمیه خواهران در سطح استان لرستان /تحصیل یک هزار و 26 طلبه در این حوزه ها

9 معلم نمونه لرستان به مرحله کشوری راه یافتند

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان ابقاء شد

یک لرستانی عضو هیات مدیره انتشارات علمی و فرهنگی تامین اجتماعی کشور شد

ایجاد شفافیت در اولویت برنامه های هئیت مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان لرستان

تلاش برای توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی لرستان

کشف 12 فقره سرقت در خرم‌آباد

تبیین سیاست‌ها و اولویت‌های کلان آموزش و پرورش استان

درخشش بانوی فرهنگی لرستانی در جشنواره سراسری "تدریس ماهرانه" جمعیت هلال احمر

پرداخت سه هزار و 800 میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان لرستان

مجوز ماده 23 سد "ماربره" دورود صادر شد

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در سایت کشت و صنعت

درخشش هنرمندان لرستانی حاصل اتحاد بین هنرمندان و هم‌افزایی سازمان‌های فرهنگی استان است

هنرمندان واقعیت‌های دفاع مقدس را به تصویر بکشند

لزوم توجه بیشتر به هنرمندان لرستان

نشست راهبردی در عالی‌ترین سطح؛ لرستان در آستانه جهش

اولین بازارچه میوه و تره‌بار خرم‌آباد راه‌اندازی شد

انتقال خون لرستان دو رتبه نخست کشوری را کسب کرد/بانوان لرستانی پرچمدار اهدای خون کشور

گامی بلند در حمایت از بیماران سرطانی / حمایت موسسه امدادگران عاشورا از 800 بیمار سرطانی در لرستان

دستگاه‌های اجرایی لرستان حق واگذاری آگهی دولتی به افراد ذی‌نفع را ندارند

تأکید مسئول بسیج رسانه لرستان بر هم‌افزایی و برنامه‌محوری خانه مطبوعات

همایش روز ملی آرد و نان در لرستان با تجلیل از نانوایان و گندمکاران برتر +تصاویر

ضرورت ترویج مصرف نان کامل و کاهش ضایعات گندم

پرداخت کامل مطالبات کشاورزان لرستانی

17 تن شکر خارج از شبکه توزیع در بروجرد کشف شد

کشف و ضبط 45 هزار لیتر سوخت یارانه‌ای در استان لرستان

مدرسه مجازی استان تا مهرماه راه‌اندازی می‌شود

کشف 50 ماینر غیرمجاز در لرستان

ایجاد زنجیره مهارت‌آموزی با هدف توسعه اشتغال در بین جوانان و مهارت افزایی کارگران در لرستان

پرداخت بیش از 37 هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک کشاورزی استان لرستان در سال 1403

عذرخواهی شهردار خرم‌‌آباد از مردم/ تمام معابر مشکل‌دار امسال آسفالت می‌شوند