آخرین مطالب

مجلس انقلابی در برزخ بین‌الدولتین! اجتماعی

مجلس انقلابی در برزخ بین‌الدولتین!

  بزرگنمایی:
یاداشت: بهزاد مومنی مقدم

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، حدوداً هفت ماه از عمر مجلس یازدهم طی شده است و این زمان برای تحلیل عملکرد مجلسی که یکی از سخت‌ترین و حساس‌ترین مقاطع تاریخ معاصر ایران را در عرصه قانون‌گذاری مدیریت می‌کند، می‌تواند زمان بسیار کمی باشد.
نقد اساسی به عمده تحلیل‌هایی که در طول این مدت، درباره مجلس موسوم به انقلابی منتشر شده است نیز به همین تعجیل در نقدها برمی‌گردد. اکثر این نقد و نظرها به این دلیل که از زاویه دید جریانات سیاسی بیان شده‌اند، شتاب‌زده هستند و عمدتا نیز عملکرد چندماهه مجلس را بحث و بررسی کرده‌اند. هم آن عده که تلاش می‌کنند، با بزرگنمایی، برخی فعالیت‌های نمایندگان، این مجلس را ورای مجالس قبلی ببینند و آن را نقطه عطفی در سیر مدیریتی کشور بدانند و هم آن عده که ذره‌بین به دست به دنبال تعداد فعالیت‌های پارلمانی همچون تصویب قوانین و استیضاح و سوال و تفحص و امثالهم می‌گردند تا با نشان دادن کمبودهای این حوزه، این نتیجه را بگیرند که این مجلس کارآمد نیست.
باید توجه داشت که مجلس یازدهم یک هشتم عمر خود را طی کرده است و هفت هشتم آن را در پیش رو دارد و دقیقاً به همین دلیل بهترین راه برای ارزیابی و تحلیل یازدهمین پارلمان ایران، صرفاً با بررسی عملکرد چند ماه اخیر حاصل نمی‌شود؛ بلکه با آینده‌پژوهی و تحلیل روند میتوان به جمع‌بندی واقع‌بینانه‌ای رسید.
همچنین بسیار مفید خواهد بود اگر به جای تبارشناسی نمایندگان مجلس از منظر سیاسی، زیست و رفتار سیاسی آن‌ها را معیار قضاوت قرار دهیم. رفتارهای سیاسی که اگر به دقت مطالعه شود به روشنی مشخص می‌شود، مجلس یازدهم نه تنها نتوانسته است ضعف‌های مجالس قبلی را مرتفع نماید، بلکه با حفظ همان روندهای غلط و حتی تشدید آن، در تحقق شعار «انقلابی‌گری» نیز موفق عمل نمی‌کند و از معیارهای واقعی، عینی و منطقی شعار «انقلابی‌گری» نیز عدول کرده است!
مجلس انقلابی همچنان در تشخیص اولویت‌های کشور ناتوان است. نگاه بخشی و استانی در مجلس موج می‌زند. فراکسیون‌های قومیتی که در مجالس قبلی نهی شده بود به راحتی شکل می‌گیرند و اکثریت نمایندگان نیز به جای اینکه خود را نماینده همه ملت ایران بدانند، در رقابت برای جلب توجه موکلان حوزه انتخابیه‌شان، سطح فعالیت‌های خود را به رتق و فتق امور سطحی شهرها و روستاها تنزل داده‌اند.
از طرفی دقیقاً در زمانی که سرمایه اجتماعی مسئولان به مسئله اول کشور بدل شده است و مردم بیشترین فاصله را با مسئولان خود احساس می‌کنند، نمایندگان مجلس انقلابی همه امتیازات را درو می‌کنند و آن را حق مسلم خود می‌پندارند، حال آنکه کمترین اهمیتی به مسئله افکار عمومی و برداشت و قضاوت آن نسبت به عملکرد خودشان نمی‌دهند.
برخی نمایندگان نیز به جای اینکه ببینند در مدت زمان باقی مانده از عمر دولت، چگونه می‌توانند بهترین نوع ارتباط را با قوه مجریه برقرار نمایند، عطای دولت فعلی را به لقایش بخشیده و به امید برقراری ارتباط با دولت بعدی، انگ وکیل‌الدوله شدن در آینده را به جان خریده‌اند.
آنچه مسلم است اینکه همچنان نمایندگان در راهروهای مجلس رفت و آمد می‌کنند، جلسات در حال برگزاری است، سخنرانی‌های آتشین در وصف محرومیت‌ها و مظالم و ناکارآمدی‌ها یکی پس از دیگری ایراد می‌شوند، جلسه‎ها و گعده‌ها در حال شکل‌گیری و فروپاشی است، مصوبات می‌گذرند و فرایندها به ظاهر در جریانند، اما بررسی این روند بیانگر آنست که امیدی به بهبودی مشکلات و مسائل اولویت‌دار کشور از چنین مجلسی نیست و ملت ناامیدتر از گذشته چشم‌انتظار راه‌حلی از آسمان هستند تا به دردها و رنج‎هایشان التیام بخشد.
حقیقت این است که رفتارشناسی و مطالعه زیست سیاسی نمایندگان مجلس یازدهم به روشنی نشان می‌دهد که این مجلس نیز نخواهد توانست در رأس امور قرار بگیرد. چرا که روندها همان روندهای قبلی و فرایندها نیز همان‌ها هستند، با این تفاوت که در مقام شعار، انقلابی بودن جای اعتدال را گرفته و نمایندگان مجلس یازدهم با شتاب ناشی از فشار افکار عمومی که خود در به وجود آمدن آن موثر بوده‌اند، تلاش می‌کنند تا با چند طرح و مصوبه بدون کار کارشناسی و فاقد زمینه اجرایی، صرفاً انتظارات از مجلس انقلابی را در حد یک مسکن موقت و سطحی برآورده نمایند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رسانه های لرستان ظرفیت بزرگی هستند

«کشت و صنعت ماهور دشت‌یافته»؛ دومین شهرک صنعتی غیردولتی لرستان وارد مرحله بهره‌برداری شد

انسجام ملی، مقاومت ملی، کارآمدی و سرمایه اجتماعی؛ چهار راهبرد دولت برای عبور از شرایط سخت است/ توسعه لرستان وارد ریل جدیدی شده است/ دولت این استان را فراموش نخواهد کرد

31 شهریور؛ فرصت مشارکت در ساختن آینده لرستان با «نشان‌دار کردن مالیات»

کسب رتبه اول شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان در طرح مهتاب

پیش‌بینی تولید 35 هزار تن گوجه‌فرنگی در لرستان

قبولی 128 دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد در مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی

تخلیه قلعه فلک و افلاک ، دغدغه‌ی سردار شهید سلامی بود

اراده شهردار جوان و با انگیزه خرم‌آباد، برای تحول چهره شهر ستودنی است

هشدار رهاسازی آب از سدهای ایوشان و تاج امیر لرستان

پلمب آسانسور ناایمن مجتمع پزشکی در خرم‌آباد

جریمه 10 میلیارد ریالی قاچاقچی دام در پلدختر

هشدار دادستان مرکز لرستان در خصوص رعایت حجاب

پوشش رایگان بیمه سلامت برای دهک‌های اول تا پنجم در لرستان

سخنگوی سپاه: رسانه‌ یکی از ابزارهای اصلی جنگ ترکیبی است

پل شهدای اقتدار خرم‌آباد آماده بهره‌برداری است

آغاز مسابقه میدان یار گروه های مردمی لرستان

رسانه‌های لرستان در خط مقدم جهاد تبیین و روایتگری ایستادند

46 طرح مخابراتی به ارزش 787 میلیارد تومان در لرستان آماده بهره‌برداری است

بهره‌برداری از 36 میلیارد تومان پروژه منابع طبیعی لرستان همزمان با هفته دولت

کشف 110 کیلوگرم موادمخدر در لرستان

لرستان، میزبان 740هزار کلنی زنبور عسل

770 میلیارد پروژه کشاورزی در لرستان افتتاح می‌شود

43 روستای لرستان در هفته دولت آبرسانی می‌شود

واگذاری 120 سامانه خورشیدی به عشایر لرستان

آغاز رقابت بیش از 33 هزار داوطلب لرستانی در آزمون سراسری 1405

افتتاح ایستگاه پمپاژ آب اسماعیل‌آباد دلفان لرستان

آغاز پانزدهمین مرحله واکسیناسیون طیور بومی ،گامی بلند در راستای کمک به معیشت روستائیان

برداشت انجیر سیاه از انجیرستان های لرستان

اجرای طرح خانه امید برای خانه دار شدن کارگران واحدهای صنعتی و معدنی لرستان

اتصال 179 مدرسه لرستان به شبکه پرسرعت فیبر نوری

انتصاب رئیس کل جدید دادگستری لرستان

برج‌های دوقلو خرم‌آباد در مسیر تعیین تکلیف؛ شهرداری آماده جذب سرمایه‌گذار شد

پرداخت 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات در یک سال

آزمایشگاه تخصصی سیلندرهای فولادی در الیگودرز بهره‌برداری شد

تولید 25 درصد لباس فرم دانش‌آموزان لرستان در هنرستان ها

تداوم طرح ملی کشاورزی حفاظتی در لرستان؛ کشت گندم در دو قطعه مقایسه‌ای

اجلاس رؤسای آموزش و پرورش کشور در لرستان+فیلم

توقیف 57 وسیله نقلیه حادثه ساز در خرم‌آباد

پیام مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان به مناسبت سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی

دستگیری قاتل سه جوان معمولانی در لرستان

711 میلیارد تومان مالیات برای پروژه‌های اولویت‌دار لرستان نشان‌دار شد

کاهش ترافیک مرکز شهر خرم‌آباد با پل‌های قاضی و افلاک

پل قاضی خرم‌آباد تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود

کشف 8 مورد جعل علامت استاندارد بر روی کالاها در لرستان / انجام یک هزار و 200 مورد بازرسی از واحدهای صنفی لرستان

مشکلات فرهنگی مهم ترین عامل کمبود اهدا عضو در استان است

گزارشگر بومی در حاشیه، مهمان یزدی در میکروفون

گردش حساب پتروشیمی باید در استان متمرکز شود

846 پروژه در هفته دولت افتتاح و کلنگ زنی می‌شود

شناسایی بیش از 14 هزار بیمه‌شده جدید در لرستان