آخرین مطالب

برگزاری سلسله نشست های مجازی با عنوان شب های انقلاب در لرستان گزارش

برگزاری سلسله نشست های مجازی با عنوان شب های انقلاب در لرستان

  بزرگنمایی:

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر ، تردیدی نیست که لرستانی‌‌ها نقش بسزایی در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی داشتند، مردان و زنان غیوری که در صحنه‌های حساس همواره خوش درخشیده و مدافع ارزش‌های اسلام و انقلاب بوده و هستند.

در جریان شکل‌گیری انقلاب و همچنین در بزنگاه‌های حساس تاریخی قبل از آن، ایلات و عشایر لرستان باره در حفاظت از مرز و بوم ایران جانفشانی کرده و اجازه تعرض به خاک میهن اسلامی را به دشمنان نداده‌اند.

همچنان‌که می‌توان این تاثیرگذاری در پیروزی انقلاب را به زمان‌های قبل و به دوران حکومت پهلوی توسط رضاخان مشاهده کرد، همان دوره‌ای که مردم انقلاب مشروطه را تصویب کردند و آن را به صحن مجلس بردند، اما این رضاخان بود که این پارلمان را به توپ بست و مردم بی‌گناه بسیاری را به خاک و خون کشید.

محمدسیف‌زاده از محققان و پژوهشگران لرستانی در نخستین برنامه از شب‌های انقلاب به نقش مردم لرستان در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره می‌کند و می‌گوید: رضاخان با قدرتی که پیدا کرده بود و درجه ماکسیمی که از قزاقخانه گرفته بود از سوی انگلیسی‌هه به عنوان فردی که توان تغییر دولت را دارد به عنوان شاه جدید ایران معرفی کردند.

وی به نقش سید ضیاء طباطبایی در به قدرت رسیدن رضا خان اشاره و ادامه می‌دهد: اگرچه طباطبایی همراه رضاخان در به سلطنت رسیدنش بود، اما شاه ایران در دولت جدید او را کنار زد و از سمت وزارت جنگ عزل کرد.

سیف‌زاده، از میان برداشتن یارانی همچون محمودخان پولادین، اعدام خوانین و رووسای ایلات عشایر از شمال تا جنوب کشور، کشف حجاب و متحدالشکل کردن لباس را از جمله عوامل مهم در سقوط رضاخان و به سلطنت رسیدن پسرش احمدشاه برشمرد.

محقق لرستانی به نقل قولی از خاطرات احمد متین دفتری مبنی بر غیرت و دلاوری مردمان لر اشاره و بیان می‌کند: زمانی که از رضاخان خواسته می‌شود از قدرت کنار بکشد و پسرش به سلطنت برسد این‌چنین توسط دفتری ذکر شده که حاک بر سر مملکتی که شاهش را این‌چنین اخراج می‌کنند و درود بر مردمان لر که برای خان خود راه‌آهن را اشغال کردند.

در ادامه حسن مرادی از خبرنگاران فرهیخته و پیشکسوت لرستان به حضور حماسی و پرشور مردمان استان در تظاهرات علیه شاه اشاره می‌کند و می‌گوید:از همان روزهای ابتدایی شکل‌گیری انقلاب به همراه شهید فخرالدین رحیمی در راهپیمایی شرکت می‌کردم و به ثبت وقایع آن زمان می‌پرداختم.

این فعال انقلابی در عرصه رسانه که ثبت نخستین عکس از تظاهرات مردم خرم‌آباد علیه رژیم شاهنشاهی را در کارنامه کاری خود دارد، به حضور باشکوه مردمان این شهر در صحنه‌های حساس انقلاب اشاره می‌کند.

مرادی با بیان خاطره‌ای از سخنرانی شهید رحیمی در قبرستان خضر خرم‌آباد علیه رژیم پهلوی، ادامه می‌دهد: نیروهای شاه که از این جریان مطلع شده بودند به قصد دستگیری فخرالدین رحیمی به قبرستان هجوم آوردند اما مردم هوشیار قبل از این اقدام ساواک، شهید را فراری داده بودند.

در ادامه این برنامه خورشیدوند به عنوان فعال مسجدی با اشاره به برگزاری برنامه‌های مساجد و محلات خرم‌آباد برای روشنگری مردم، می‌گوید: مردم هر روز با حضور در مسجد از اهداف انقلاب اسلامی اگاه می‌شدند و روزبه‌روز بر کینه آن‌ها علیه رژیم شاهنشاهی اضافه می‌شد.

وی با بیان اینکه امام‌های جماعت مساجد در پیش از پیروزی انقلاب تهدید جانی می‌شدند، می‌افزاید: در یک شبی که اقدام به نقل قول از امام راحل کرده بودم، تعدادی جوان پس از سخنرانی من را تا منزل محافظت کردند و بعدها متوجه شدم ساواک در آن منطقه حضور داشته و قصد دستگیری روحانی مسجد را داشته است.

رضا جعفرزاده جوان امروزی و دهه سوم انقلابی اگرچه از نزدیک روزهای پیروزی انقلاب و راهپیمایی‌ها را درک نکرده، اما همچون جوانی انقلابی در راستای آرمان‌ها و ارزش‌های امام و شهدا گام برداشته و هیات جهادی را در منطقه پشته حسین‌آباد خرم‌آباد جهت محرومیت‌زدایی تشکیل داده است.

این عضو گروه جهادی مکتب حضرت زهرا(س) به برخی اقدامات این مجموعه با شیوع کرونا و حمایت از محرومان اشاره و می‌گوید: در فاز نخست تلاش کردیم با شناسایی نقاط محروم نسبت به ضدعفونی و گندزدایی مناطق اقدام کنیم.

جعفرزاده توزیع مواد بهداشتی همچون الکل و تعمیر خانه‌های محرومان را فاز دیگر کمک به محرومان عنوان می‌کند.

این فعال عرصه جهاد و کمک همچنین به برگزاری دوره‌های آموزشی و اردوهای زیارتی و همچنین بازسازی برخی راه‌های سیل‌زده استان اشاره می‌کند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

انسجام ملی، مقاومت ملی، کارآمدی و سرمایه اجتماعی؛ چهار راهبرد دولت برای عبور از شرایط سخت است/ توسعه لرستان وارد ریل جدیدی شده است/ دولت این استان را فراموش نخواهد کرد

31 شهریور؛ فرصت مشارکت در ساختن آینده لرستان با «نشان‌دار کردن مالیات»

کسب رتبه اول شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان در طرح مهتاب

پیش‌بینی تولید 35 هزار تن گوجه‌فرنگی در لرستان

قبولی 128 دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد در مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی

تخلیه قلعه فلک و افلاک ، دغدغه‌ی سردار شهید سلامی بود

اراده شهردار جوان و با انگیزه خرم‌آباد، برای تحول چهره شهر ستودنی است

هشدار رهاسازی آب از سدهای ایوشان و تاج امیر لرستان

پلمب آسانسور ناایمن مجتمع پزشکی در خرم‌آباد

جریمه 10 میلیارد ریالی قاچاقچی دام در پلدختر

هشدار دادستان مرکز لرستان در خصوص رعایت حجاب

پوشش رایگان بیمه سلامت برای دهک‌های اول تا پنجم در لرستان

سخنگوی سپاه: رسانه‌ یکی از ابزارهای اصلی جنگ ترکیبی است

پل شهدای اقتدار خرم‌آباد آماده بهره‌برداری است

آغاز مسابقه میدان یار گروه های مردمی لرستان

رسانه‌های لرستان در خط مقدم جهاد تبیین و روایتگری ایستادند

46 طرح مخابراتی به ارزش 787 میلیارد تومان در لرستان آماده بهره‌برداری است

بهره‌برداری از 36 میلیارد تومان پروژه منابع طبیعی لرستان همزمان با هفته دولت

کشف 110 کیلوگرم موادمخدر در لرستان

لرستان، میزبان 740هزار کلنی زنبور عسل

770 میلیارد پروژه کشاورزی در لرستان افتتاح می‌شود

43 روستای لرستان در هفته دولت آبرسانی می‌شود

واگذاری 120 سامانه خورشیدی به عشایر لرستان

آغاز رقابت بیش از 33 هزار داوطلب لرستانی در آزمون سراسری 1405

افتتاح ایستگاه پمپاژ آب اسماعیل‌آباد دلفان لرستان

آغاز پانزدهمین مرحله واکسیناسیون طیور بومی ،گامی بلند در راستای کمک به معیشت روستائیان

برداشت انجیر سیاه از انجیرستان های لرستان

اجرای طرح خانه امید برای خانه دار شدن کارگران واحدهای صنعتی و معدنی لرستان

اتصال 179 مدرسه لرستان به شبکه پرسرعت فیبر نوری

انتصاب رئیس کل جدید دادگستری لرستان

برج‌های دوقلو خرم‌آباد در مسیر تعیین تکلیف؛ شهرداری آماده جذب سرمایه‌گذار شد

پرداخت 18 هزار میلیارد تومان تسهیلات در یک سال

آزمایشگاه تخصصی سیلندرهای فولادی در الیگودرز بهره‌برداری شد

تولید 25 درصد لباس فرم دانش‌آموزان لرستان در هنرستان ها

تداوم طرح ملی کشاورزی حفاظتی در لرستان؛ کشت گندم در دو قطعه مقایسه‌ای

اجلاس رؤسای آموزش و پرورش کشور در لرستان+فیلم

توقیف 57 وسیله نقلیه حادثه ساز در خرم‌آباد

پیام مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان به مناسبت سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی

دستگیری قاتل سه جوان معمولانی در لرستان

711 میلیارد تومان مالیات برای پروژه‌های اولویت‌دار لرستان نشان‌دار شد

کاهش ترافیک مرکز شهر خرم‌آباد با پل‌های قاضی و افلاک

پل قاضی خرم‌آباد تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود

کشف 8 مورد جعل علامت استاندارد بر روی کالاها در لرستان / انجام یک هزار و 200 مورد بازرسی از واحدهای صنفی لرستان

مشکلات فرهنگی مهم ترین عامل کمبود اهدا عضو در استان است

گزارشگر بومی در حاشیه، مهمان یزدی در میکروفون

گردش حساب پتروشیمی باید در استان متمرکز شود

846 پروژه در هفته دولت افتتاح و کلنگ زنی می‌شود

شناسایی بیش از 14 هزار بیمه‌شده جدید در لرستان

تمدید انتقالی 605 معلم بومی در لرستان

ورود گردشگران به دریاچه گهر لرستان ممنوع می‌شود