آخرین مطالب

کلید حمایت و مانع‌زدایی از تولید یادداشت

کلید حمایت و مانع‌زدایی از تولید

  بزرگنمایی:
یاداشت: حسین سلاح ورزی

به گزارش پایگاه خبری تمدن لر، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بهترین اقدام دولت برای حمایت از تولید و مانع زدایی از مسیر آن، مدیریت ریسک‌هایی است که به واسطه فعالیت‌های دولت به اقتصاد تحمیل می‌شود.

قول مشهوری هست که دانش فاینانس در واقع ریاضیات مالی بسیار ساده ای است که با روش‌های پیچیده ارزیابی و محاسبه و قیمت گذاری ریسک تلفیق شده است.

از منظر کارآفرین و مدیر و فعال اقتصادی هم سرمایه گذاری و کارآفرینی و به طور کلی فعالیت اقتصادی چیزی جز ایجاد موازنه میان ریسک و پاداش نیست.

اگر قرار است از تولید و رشد اقتصادی حمایت و از مسیر آن مانع زدایی کنیم باز هم چاره را باید در نحوه ایجاد موازنه میان ریسک و پاداش جستجو کرد.

پاداش تولید حاصل ارزش گذاری بازار بر روی نهاده‌ها و ستانده‌های تولید است و دولت بهترین کاری که در مورد پاداش تولید می‌تواند انجام دهد این است که هیچ کاری انجام ندهد تا بازار وظیفه ذاتی خود را در ارزش گذاری و توزیع پاداش میان تولید کنندگان به درستی و با کارایی بالا انجام دهد.

میدان حمایت و مانع زدایی از تولید در عرصه اقدامات حاکمیتی اما، حوزه مدیریت ریسک است. در مورد مدیریت ریسک هم البته باید به این نکته توجه داشت که پوشش ریسک‌های غیر مرتبط به دولت از سوی دولت واجد هزینه‌هایی است که دولت برای تأمین آنها ناچار از مداخله در نظم طبیعی بازار و ایجاد اختلال در نظام توزیع پاداش اقتصاد است که در نهایت منجر به اختلال و مانع تراشی در روند تولید می‌شود.

بهترین اقدام دولت برای حمایت از تولید و مانع زدایی از مسیر آن، مدیریت ریسک‌هایی است که به واسطه فعالیت‌های دولت به اقتصاد و به ویژه بخش خصوصی تحمیل می‌شود.

دو سرفصل کلیدی در ریسک‌های ناشی از فعالیت‌های دولت برای اقتصاد، تغییر ناگهانی مقررات و نقض عهدهای دولت در قراردادها، به ویژه قراردادهای سنگین سرمایه گذاری است که مهم‌ترین مصداق آن در اقتصاد امروز ایران واگذاری‌های اموال دولتی به بخش خصوصی محسوب می‌شود.

خوب است دولتمردان این نکته را در نظر داشته باشند که مقررات و قراردادها در روز نخست برای پیش بینی پذیر کردن فضای کسب و کار و به عنوان ابزاری برای مدیریت و کاهش ریسک ساخته شده‌اند؛ اما تغییرات ناگهانی و تصمیمات خلق الساعه در عرصه وضع مقررات و نقض عهد در قراردادهای دولتی، به ویژه واگذاری‌ها، با هر بهانه و به هر مصلحتی که انجام می‌شوند در واقع نقض غرض اولیه مقررات گذاری و انعقاد قرارداد و موجب افزایش ریسک و کاهش کیفیت فضای کسب و کار هستند.

دولتمردان باید این نکته را همواره به خاطر داشته باشند که برای فعالان اقتصادی پاداش تولید همواره در برابر ریسک و مخاطرات آن سنجیده می‌شود و در این موازنه اساسی‌ترین امکان اصیل و اصولی دولت برای حمایت از تولید و مانع زدایی از مسیر آن کاهش ریسک و ایجاد امنیت اقتصادی برای بازیگران این صحنه است.

هر اندازه هم که یک پروژه یا فعالیت اقتصادی دارای توجیه اقتصادی (یا همان پاداش) باشد؛ بدون پوشش مناسب ریسک‌های ناشی از آن هرگز مورد اقبال فعالان اقتصادی قرار نخواهد گرفت و در میدان مدیریت ریسک نیز، ثبات مقررات و ضمانت اجرایی قراردادها، سنگ بنایی است که در فقدان آن بخش بزرگی از سایر ابزارهای مدیریت ریسک ارزش و کارایی خود را به کلی از دست می‌دهند.

لذا دولت برای حمایت از تولید و مانع زدایی از مسیر آن کافی است بر عهدی که با فعالان اقتصادی در قالب مقررات و قراردادها می‌بندد پایدار بماند. ماجرا به همین سادگی است لطفاً به دنبال راه حل های پرخرج و بی ثمر و نمایشی نباشید که جز تلف کردن عمر ملت و تباه کردن منابع نظام اقتصادی فایده‌ای نخواهد داشت.

حسین سلاح‌ورزی

*نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی لرستان



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

ویدئو| افتتاح 4 پروژه بزرگ وزارت نیرو با دستور رئیس جمهور

مجوز کارشناسی ارشد «سلامت سالمندان» در دانشگاه علوم پزشکی لرستان صادر شد

نخستین نمایشگاه تخصصی گردشگری در خرم‌آباد برپا می‌شود

آبرسانی پایدار به 132 روستای لرستان

بدون هیاهو، وزارت نیرو پای کار ایران است

آینده کشور به نوع نگرش ، حرکت و پرورش نوجوانان بستگی دارد/ کاهش دوز سیاست در آموزش و پرورش

مسیر راهپیمایی 13 آبان در شهرهای لرستان اعلام شد

برگزاری دوره آموزشی استاندارد‌های بتن آماده در لرستان

دستگیری کلاهبردار رسید ساز جعلی در خرم آباد

اجرای 35 پروژه لرستان در قالب طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها»

مسابقه ی خاطره نویسی با موضوع جنگ دوازده روزه برای دانش آموزان تمام مقاطع سطح استان برگزار می شود

قاچاقچی کالا در لرستان افزون بر 17 میلیارد ریال جریمه شد

کشف 60 کیلوگرم تریاک در عملیات مشترک پلیس لرستان و خوزستان

جای خالی بسیج رسانه در هیأت منصفه مطبوعات لرستان، خلأی در عدالت رسانه‌ای

با فراهم شدن زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاران با خیال راحت به منطقه ویژه اقتصادی ازنا بیایند

سوخت نیروگاه‌ها ذخیره شده و صنعت برق آماده زمستان و تابستان آینده است

مانور پدافند غیر عامل در نیروگاه سیکل ترکیبی لرستان با همکاری سازمان آتش نشانی و اورژانس شهرستان خرم آباد برگزار شد

استخراج و فروش غیرمجاز رمزارز به نوعی قاچاق برق است‌

درخشش استان لرستان در کنفرانس ملی مخابرات کشور

مدیریت مصرف و هوشمندسازی، مسیر جدید صنعت برق ایران است

آماده خدمت صادقانه به خانواده‌های شهدا و ایثارگران هستم

مصطفی آزادبخت به‌عنوان مدیرکل بنیاد شهید لرستان معرفی شد

خرم‌آباد، شهرداری نمونه کشور در توسعه سامانه پایش هوشمند شهری

عزل شهردار دورود با رأی اکثریت اعضای شورا

طرح «طاها» باهدف اتصال کسب‌وکارهای خرد و کارگاه‌های محلی به بازارهای بزرگ اجرا می‌شود

جلسه هماهنگی برنامه‌های سی و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در لرستان برگزار شد

گسترش همکاری توانیر و ایران‌ترانسفو برای ارتقای فناوری و تأمین ترانسفورماتورهای اوج بار 1405

محکومیت 254 میلیارد ریالی کارخانه متخلف در لرستان به‌دلیل قاچاق پارچه

پلمب سه واحد صنفی متخلف در لرستان

صادرات 10 تن داروهای دامی از لرستان به مقصد افغانستان و پاکستان

تأیید 9 ساختگاه برای احداث نیروگاه خورشیدی در لرستان / گامی مهم برای توسعه انرژی‌های پاک در استان

فرهنگ «نه به تیراندازی» را در جامعه نهادینه کنیم

پیشرفت 58 درصدی راه‌آهن دورود ـ خرم‌آباد

قرارداد 61 میلیارد تومانی برای توسعه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی ازنا منعقد شد

خرم‌آباد زیباتر می‌شود؛ آغاز طرح تحول فضای سبز شهری

رشد 4 هزار مگاواتی تقاضا و برنامه احداث 11 هزار مگاوات نیروگاه جدید تا تابستان 1405

تمدید مهلت اصلاح و استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تابستان تا 25 آبان‌ماه

جریمه 818 میلیون تومانی قاچاقچی پوشاک در خرم‌آباد

راه‌اندازی سایت تلفن همراه اول پشت‌بامی اداره‌کل بهزیستی خرم‌آباد

ایران در جمع کشورهای پیشرو جهان در فناوری هوشمندسازی برق

صدور سند برای بناهای تاریخی لرستان

تمرکز بر راه سازی در لرستان با 19 پروژه کلیدی

پدافند غیرعامل یک مولفه برای حکمرانی در شرایط بحرانی است

محورهای پر تصادف لرستان ایمن‌تر شود

موافقت با 26 طرح در کارگروه امور زیربنایی لرستان

21 هزار نشت گاز در لرستان شناسایی شد

تأیید بازنشستگی پیش از موعد 753 کارگر لرستانی

بیش از 43 هزار بیمار صعب العلاج در لرستان نشان‌دار شدند

میزبانی درخشان لرستان در رقابت‌های دوآتلون دختران المپیاد استعدادهای برتر کشور در خرم‌آباد

اجرای 20 پروژه آموزشی در قالب طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها» در لرستان