آخرین مطالب

عشایر "کوله ناو" دلفان، مهربان، محروم و چشم انتظار توجه گزارش

عشایر "کوله ناو" دلفان، مهربان، محروم و چشم انتظار توجه

  بزرگنمایی:
عشایر "کوله ناو" دلفان در منطقه ای توسعه نیافته و محروم از آب، برق، زیرساخت ارتباطی و جاده دسترسی روزگار می گذرانند و در آرزوی تحصیل کودکانشان، چشم انتظار توجه مسوولان هستند.

عشایر "کوله ناو" دلفان در منطقه ای توسعه نیافته و محروم از آب، برق، زیرساخت ارتباطی و جاده دسترسی روزگار می گذرانند و در آرزوی تحصیل کودکانشان، چشم انتظار توجه مسوولان هستند.

به گزارش تمدن  لر به نقل از ایرنا ، با عبور از 50 کیلومتر جاده آسفالته نورآباد به سمت امامزاده ابراهیم (ع) دلفان و13 کیلومتر جاده خاکی به روستای حیدرآباد، باید هشت کیلومتر از یک مسیر سخت گذر، سنگلاخی ، نهرها و رودخانه گذشت تا به منطقه عشایری "کوله ناو" موسوم به کوله رسید.

مسیر هشت کیلومتری حیدرآباد به منطقه کوله ناو یک راه مالرو و هنوز راه شکافی نشده است، مسیر سختی که در فصول گرم سال با استفاده از خودروهای شاسی بلند می توان طی نمود اما در فصل بارش ها تردد با وسایط نقلیه امکان پذیر نیست و ارتباط اهالی قطع می شود.

کوله ناو در 75کیلومتری نورآباد مرکز شهرستان دلفان و در یک منطقه جنگلی با طبیعت بکر، در دره ای میان دو کوه سه گرزه و رزله واقع شده که به جرات می توان آن را بهشت گمشده دلفان نامید.

نام و مرام مردمان این منطقه که به مهربانی ،خونگرمی و مهمان نوازی شهره هستند در جریان سیل 98 رسانه ای شد چراکه در اوج محرومیت، از پذیرش کمک های بالگرد جمعیت هلال احمر خودداری کردند و "علی احمد مرادی" از بزرگان منطقه به آنان گفت این کمک ها را به دیگر نیازمندان تحویل دهید.

کوله ناو با وجود طبیعت زیبا و دیدنی و مردمانی از جنس مهربانی، از امکانات اولیه زندگی محروم مانده و فقر و محرومیت در چهره روستاهای مسیر و رخسار کودکان آن هویدا است، در این منطقه خبری از تلفن و موبایل نیست و اهالی آن برای یک تماس تلفنی بایستی مسافتی را طی کنند تا خود را به ارتفاعات برسانند.

مردم این منطقه نیمه کوچ رو هستند به این معنی که خانه هایی سنگی و گلی دارند و در ماه های گرم سال برای تغذیه دام، در ارتفاعات و مناطق حدود 10 کیلومتری روستا مستقر می شوند و چادر می زنند و در ایام مختلف سال رفت و آمد می کنند.

علی احمد مرادی از ساکنان روستا می گوید: نبود جاده مناسب "ما را درد می دهد"، در سال های قبل توانستیم یک مسیر مالرو را با بیل و کلنگ درست کنیم اما با کوچکترین بارشی مسدود می شود، خواسته ما ساخت جاده شوسه و آسفالته  نیست بلکه یک راهشکافی ساده است که با مشقت کمتری تردد کنیم.

مروت مرادی هم می گوید: یک کوله ناوی باید مبلغ 2میلیون تومان را برای سفر رفت و برگشت به نورآباد پرداخت کند و در صورت نبود وسیله نقلیه اگر یک بیمار داشته باشیم باید پنج ساعت با پای پیاده کوه های رزله و مهراوه کوچک را با تمام مشکلات طی کنیم تا خود را به روستای بابای بزرگ در 50 کیلومتری نورآباد برسانیم، سپس از آنجا سوار بر خودرو شده و خود را به شهر برسانیم.

وی افزود: در فصل زمستان برای تامین سوخت خود با مشکل مواجه هستیم به نحوی که باید با هزاران مشکل و با استفاده از حیوانات اهلی مقداری از نفت سفید مورد نیاز را تامین کنیم.

برق یکی از نیازهای ضروری زندگی است که مردمان  منطقه کوله ناو از آن هم بی بهره اند و ساکنین این منطقه با غروب خورشید، شب ها را در تاریکی مطلق می گذرانند و از مزایای نعمت برق بی بهره اند.

به گفته علی مرادی از ساکنان منطقه درخواست های فراوانی را برای برق رسانی داشته اند اما متاسفانه تاکنون این خواسته مهم اهالی محقق نشده و نبود جاده، برق و آب موجب کوچ تعدادی از اهالی به شهر شده است و اگر این مشکلات حل نشود بسیاری از خانوارها تصمیم به رفتن می گیرند.

وی افزود: به سبب نبود جاده برای تامین آذوقه مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستیم که با پرداخت کرایه های سنگین چندین برابر قیمت، نسبت به آوردن ارزاق و کالاهای مورد نیاز روستا اقدام می کنیم.

اما محرومیت در منطقه کوله ناو به آب، برق و جاده ختم نمی شود هنوز در این منطقه خبری از معلم و مدرسه نیست و کودکان آن در آرزوی تحصیل هستند، کودکانی که با دیدن من، خواسته شان را معلم و مدرسه عنوان می کنند و می گویند: "معلم برایمان بیاورید تا با سواد شویم".

یکی از خانم های اهل کوله نیز می گوید: من 2 فرزند 12و 14ساله دارم که هیچ کدام درس نخوانده اند و بی سواد هستند چون منطقه ای دورافتاده و محروم هستیم و امکان فرستادن کودکان را به سایر مناطق و یا روستاهای دیگر نداریم.

مسیر برگشت پر پیچ و خم و زیبای کوله ناو را طی می کنم و اهالی مهربان، کم توقع و سخت کوشش را با تمامی مشکلاتشان جا می گذارم، به کودکانی فکر می کنم که در رویای تحصیل بزرگ می شوند و در نهایت پیشه پدران و مادران خود را دنبال می کنند.

فرماندار دلفان در خصوص محرومیت های کوله ناو به ایرنا می گوید: جاده، برق و مدرسه از نیازهای مردمان این منطقه است که متاسفانه در گذشته کوتاهی شده و زیر ساخت های مناسب برای اهالی ایجاد نشده است.

اصغر قهرمانی افزود: در این منطقه عشایری با جمعیت شناور 100 تا 150 نفر، 45 خانوار در پنج روستا زندگی می کنند که چهار روستای آن برق ندارند و برای حل مشکلات مردم منطقه تا کنون 2 مرحله بازدید میدانی صورت گرفته و پیگیری های فراوانی برای حل مشکلات آنان انجام شده است.

وی بیان کرد: برای حل مشکل تردد اهالی و راهشکافی به منظور ایجاد مسیر دسترسی، درخواست یک دستگاه بولدوزر به اداره کل امور عشایر لرستان ارجاع و نسبت به این امر قول مساعد داده شده اما تاکنون اقدام عملی صورت نگرفته است.

فرماندار دلفان در خصوص برق رسانی به روستاهای باقی مانده گفت: مکاتبات لازم برای کد دار شدن روستاهای باقی مانده انجام گرفته و برق رسانی به این منطقه انجام خواهد گرفت اما تاکنون زمان مشخصی برای این مهم تعیین نشده است.

قهرمانی به بازدید اخیر خود و مدیر آموزش و پرورش عشایری لرستان برای ایجاد مدرسه در این منطقه اشاره کرد و گفت: در این بازدید ضرورت اعزام معلم برای کودکان یادآور شد و قول اعزام معلم و کانکس برای مکان آموزشی داده شد اما کانکس تهیه نشده و معلمی نیز برای منطقه مشخص نشده است.

وی خدمت رسانی و حل مشکلات مردم منطقه عشایری کوله ناو را یک وظیفه عنوان کرد و از مدیران کل عشایر، آموزش و پرورش عشایری و برق لرستان خواست نسبت به تحقق خواسته های این مردمان نجیب اقدام نمایند.

خبری از شبکه آب بهداشتی سالم و لوله کشی هم در منطقه کوله ناو نیست و تنها یک لوله از چشمه ای دورتر به سمت روستا کشیده شده تا آب را هدایت کند، نبود جاده دسترسی، برق، تلفن و مدرسه عشایر منطقه کوله ناو را آزارمی دهد و این عوامل موجب کوچ بسیاری از اهالی شده است.

نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه فعالیت، محرومیت زدایی را به بهترین نحو پیش گرفته است، از روستاهای سخت گذری که دارای راه دسترسی، آب آشامیدنی سالم، برق و حتی اینترنت شده اند تا مناطق عشایری دورتری که این روزها با خدمات ایران اسلامی، همچنان به کار و تولید مشغول هستند و زندگی تلفیقی از سنت و مدرنیته را به خوبی تجربه می کنند که این بار نیز انتظار می رود مردم محروم و کم توقع منطقه کوله ناو از این خدمات بهره مند شوند تا نقش شان در تولید و خودکفایی پررنگ تر باشد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مشاهده شدن گونه ارزشمند و نادر پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های استان لرستان +فیلم

ممنوع شدن ورود گردشگران به تونل برفی ازنا

تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی

تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است

تعیین تکلیف اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای در استان

توسعه وضعیت گردشگری در روستای بیشه

کشف جسد غرق شده جوان پلدختری در رودخانه سیمره

برقراری دو پرواز فوق العاده در فرودگاه خرم آباد

هوشمندسازی 30 درصد چاه‌های لرستان

خیبر یک جلسه از همراهی تماشاگران محروم می‌شود

افزایش 35 درصدی بارگیری راه‌آهن لرستان در نخستین ماه سال

اجرای 425 میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان

پیشرفت فیزیکی 85 درصدی شبکه آبیاری و زهکشی سد حوضیان

نهایی شدن مسائل ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک تا مردادماه

لرستان آماده برگزاری جشن‌های دهه کرامت

تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان

روش های آنلاین و جدید ثبت خرابی تلفن ثابت در مخابرات منطقه لرستان تشریح شد

185 میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد

52 دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان توقیف شد

کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش 50 میلیارد ریال لرستان

قاتل زباله گرد در الشتر دستگیر شد

خارج کردن جسم خارجی از بینی کودک دلفانی

سال گذشته حدود 70 هزار نفر در بیمارستان های صحرایی استان ویزیت شدند

آغاز ضبط مناظرات دور دوم انتخابات؛ اوایل هفته آینده در لرستان

ارائه ی خدمات تخصصی در مناطق محروم وظیفه ی ماست

برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی شهدای حاج عمران در منطقه فرهادآباد شهرستان دلفان

از سهم استان برای پروژه راه‌آهن کوتاه نمی‌آییم

اقدام لازم برای حفظ اموال فرهنگی در بروجرد

10 اردیبهشت آخرین فرصت ارسال اثر به رویداد ملی جوانی جمعیت

تجمع مردم خرم آباد در حمایت از اجرای طرح نور

رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد

تاسیس شهرداری منطقه 4 و دو سازمان در شهرداری خرم آباد

برگزاری نخستین نشست تخصصی شعر معاصر بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال 1403

بسته‌های همراه اول ویژه حج 1403 اعلام شد

سپاه برای برطرف کردن مشکلات لرستان در کنار دولت است

کنکور بسترساز پیشرفت‌های علمی است که باعث حماسه «وعده صادق» شد

بسته‌های همراه اول ویژه حج 1403 اعلام شد

تمامی نهادها، دستگاه‌ها و ارکان نظام در استان متحد و متعهد اقدام کرده تا به پیشرفت و توسعه استان برسیم

پنج هزار میلیارد ریال برای تکمیل طرح های آب منطقه ای استان تخیص یافت

تاکید بر رفع موانع تملیک جهت احداث سایت همراه اول و اجرای پروژه های فیبرنوری

تکمیل آبرسانی به 162 روستا تا پایان سال جاری در لرستان

کاهش 33 میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان

پسربچه 5ساله خاله خود را به ضرب گلوله کشت

اولین کاروان از لرستان به حج عمره اعزام می‌شود

47 خرده‌فروش و قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند

پلمپ دندانپزشکی و کلینیک غیرمجاز در خرم آباد

کشف بیش از 5 هزار لیتر نفت سفید در یک انبار

برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان +عکس

ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز 110 میلیمتر پلی اتیلن در چگنی

سرنانوازی جز لاینفک موسیقی لرستان است